Η… κάτω βόλτα των διεθνών



Μπορεί οι Ελληνες ρέφερι να ονειρεύονται επιστροφή στα ντέρμπι, όμως έτσι δείχνουν ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Η έλευση των ξένων διαιτητών θα συνεχιστεί και αφορμή για αυτό δίνουν οι διεθνείς ρέφερι. Αν πάρουμε τη λίστα των επτά διεθνών ρέφερι (Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, Μανούχος, Κουμπαράκης) και τους παραλληλίσουμε με τους ορισμούς θα διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο κάνουν τα περισσότερα λάθη από όλους αλλά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Για αυτό και ο Κλάτενμπεργκ δεν τους εμπιστεύεται ή τους εμπιστεύεται όλο και λιγότερο.

Ο Αγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ κάποιους δεν δίστασε να τους τιμωρήσει και ειδικότερα «καμπάνες» έχουν ακούσει οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, μέχρι και ο Κουμπαράκης που έγινε πρόσφατα διεθνής. Με εξαίρεση τον Κουμπαράκη οι υπόλοιποι έχουν ακούσει... καμπάνες για λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ.

Επίσης, μια απόδειξη του υποβιβασμού των διεθνών διαιτητών, όπως και όλων των διαιτητών, είναι ότι τα πέντε από τα επτά ματς της 24ης αγωνιστικής γίνονται με ξένους στο VAR και οι δυο εξ αυτών, ο Βούλγαρος Στογιάνοφ και ο Ολλανδός Ρούπερτι ήρθαν μόνοι τους, για να είναι VAR στους Έλληνες ρέφερι. Και ο Κλάτενμπεργκ το κάνει αυτό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να επιβάλει τιμωρίες.

Αρα, ο κατήφορος των Ελλήνων διαιτητών δεν κρύβεται. Να ληφθεί υπόψη πως ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξάντλησε όλα τα περιθώρια πριν αρχίσει να επιβάλει τιμωρίες. Καθόλου τυχαίο ότι η UEFA δεν τους ορίζει.

Και κάτι τελευταίο:

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ορίζονται Θεσσαλονικιοί διαιτητές σε αγώνες του, όμως οι ρέφερι της Θεσσαλονίκης έχουν ζητήσει να μην μπαίνουν σε παιχνίδια ομάδων της πόλης. Και ο Κλάτενμπεργκ, όπως πιο πριν ο Περέιρα, το έκανε δεκτό.

Σχόλια