ΑΕΚ: Πόσες φορές κλήθηκε σε απολογία (και τιμωρήθηκε) για ...ντου παραγόντων της σε διαιτητές! - Οι διαμαρτυρίες που έφεραν "καμπάνες"


Στην ανάπαυλα του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) δέχθηκε τις διαμαρτυρίες του τεχνικού διευθυντή Παναγιώτη Κονέ και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League και απειλούνται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο ή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη, 23-2-2022 και ώρα 09:30 τις παρακάτω ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΑΕΚ, Π. ΚΟΝΕ (Διαπιστευμένος), Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Διαπιστευμένος): "Βάσει των αναφερομένων στο από 20/2/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 20/2/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα" στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’, 15 παρ. 1 περ. γ’, 2 περ. α’ και δ’, 3 περ. α’, ζ’ και η’ , 4 περ. α’  του Π.Κ. της ΕΠΟ, 12 παρ. 5 ΚΑΠ της ΕΠΟ και άρθρου 20 παρ. 13 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ Αγωνιστικής Περιόδου 2021-2022» .

***Σύμφωνα με την ΑΕΚ κλήθηκαν σε απολογία επειδή, με τη λήξη του ημιχρόνου κινήθηκαν προς την πλευρά του διαιτητή αναφέροντας χαρακτηριστικά, πάντα σύμφωνα με την ΠΑΕ, τη φράση «γιατί δεν δίνεις το πέναλτι;» και για αυτό κλήθηκαν σε απολογία.

***Οι Κονέ και Παπαδημητρίου είχαν τιμωρηθεί πρωτόδικα και για εξύβριση του διαιτητή Φωτιά στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, όμως απαλλάχθηκαν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

***Πάντως, οι Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου δεν είναι οι μόνοι παράγοντες της ΑΕΚ που κλήθηκαν σε απολογία για διαμαρτυρίες στους διαιτητές. Από την αθλητική δικαιοσύνη, μόνο την τρέχουσα σεζόν, τρεις φορές καταδικάστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και μια ο Μελισσανίδης.

***Να μην θυμηθούμε και τον ασπρομάλλη, ο οποίος στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου του 2020 με τον Αρη έπιασε τον ένα Πορτογάλο βοηθό του Ντίας από τα γεννητικά του όργανα.  

Σχόλια