Αυτές είναι οι έξι αλλαγές στην ΕΠΟ με βάση το νέο καταστατικό της


Η ΕΠΟ απέτυχε και με τη... σφραγίδα των FIFA, UEFA, για αυτό και προέκυψε η ολιστική μελέτη, μετά από συμφωνία (25/2/20) του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του τότε αντιπροέδρου της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ. Η απόδειξη ότι η ΕΠΟ απέτυχε είναι η ίδια η ολιστική μελέτη που αλλάζει τη δομή της και αν ίσχυε το αντίθετο οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν θα την είχαν συντάξει ούτε θα την επέβαλαν στην ομοσπονδία που παρότι την ψήφισε προσπάθησε να την... θάψει και θα συνεχίσει να προσπαθεί!

Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ είναι σε ισχύ, καθώς εγκρίθηκε στις 4 Φεβρουαρίου. Οι έξι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής:

1) Προβλέπεται η δημιουργία νέων ενώσεων, για διεύρυνση του εκλογικού σώματος. Συγκεκριμένα προβλέπεται η δημιουργία ενώσεων ποδοσφαίρου γυναικών, διαιτησίας, ποδοσφαίρου άμμου και η συμμετοχή του ΠΣΑΠΠ. Η ένωση ποδοσφαίρου γυναικών θα έχει δύο ψήφους, ο ΠΣΑΠΠ δυο και οι άλλες από μια. Ήδη, δημιουργήθηκε ένωση προπονητών με μια ψήφο. Η Super League 2 θα έχει τρεις ψήφους στη ΓΣ της ΕΠΟ,

2) Ανεξάρτητη διαιτησία,

3) Προβλέπεται όριο θητειών για κάθε παράγοντα της ομοσπονδίας ( = 3) και το... μέτρημα αρχίζει από τώρα! Επίσης, μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ πρέπει να είναι μια γυναίκα, ενώ εξ οφίτσιο μέλος θα είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών,

4) Η ΕΠΟ θα ελέγχεται από πενταμελή Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης,

5) Θα τοποθετηθεί εκτελεστικός διευθυντής που ουσιαστικά θα... τρέχει τα πάντα στην ομοσπονδία. Μάλιστα, λένε ότι ο ορισμός του θα γίνει την Τρίτη (22/2), ημερομηνία που θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΕΠΟ. Όμως, αν βάλουν τον Φιλιππούση ή την Ψαρροπούλου η κατάσταση θα είναι μια από τα ίδια.

6) Με την αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου η ΕΠΟ απλά θα επικυρώνει αποφάσεις της Super Legue και Super League 2.

Σχόλια