1) Το μόνο που δεν είπαν FIFA, UEFA στην ΕΠΟ είναι να σηκωθούν και να φύγουν, 2) Το «κράξιμο» από τον Αγραφιώτη


Η ΕΠΟ δεν είναι η ομοσπονδία που όλοι ξέρουμε. Είναι μια ομοσπονδία που βλέπει την... κανονικότητα με τα κιάλια. Τους έχουν πάρει χαμπάρι και στο εξωτερικό.

Πάντως, «το φυσάνε και δεν κρυώνει στην ΕΠΟ» μετά την επιστολή (22/2) των FIFA, UEFA καθώς το σοκ ήταν διπλό για τους αξιωματούχους της ομοσπονδίας. Σα να μην έφτανε που μπλόκαραν τη μονιμοποίηση του Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, ουσιαστικά τους λένε «κλείστε την ΕΠΟ και φύγετε»! Δεν την αφήνουν να εκπροσωπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στις επαφές των FIFA, UEFA, με την κυβέρνηση όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο για μια εθνική ομοσπονδία, ή, αν προτιμάτε, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Όμως, η ΕΠΟ δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία. Και αυτό έχει την «σφραγίδα» των FIFA, UEFA. Έτσι, και επίσημα, όπως προκύπτει από την επιστολή τους, έβαλαν στην άκρη την ΕΠΟ και συνομιλούν απευθείας με την κυβέρνηση!

«Τέλος, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα επικοινωνήσουν εκ νέου με τις αρχές προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα που απορρέουν από τον Αθλητικό Νόμο και η ΕΠΟ θα ενημερώνεται πλήρως για οποιοσδήποτε εξελίξεις», αναφέρουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

Χώρια που στην επιστολή των FIFA, UEFA δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο, όπως διατυμπάνιζαν από την ΕΠΟ. Αυτό δεν είναι ήττα, πρόκειται για... συντριβή της ομοσπονδίας.

Το... κράξιμο από τον Αγραφιώτη

Τα... μπρος πίσω, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της ομοσπονδίας, στις 22/2, στο θέμα την αναπλήρωσης ενός μέλους της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ προκάλεσαν την αποδοκιμασία του Αγραφιώτη. «Θα με τρελάνετε εσείς, εδώ μέσα», ήταν η... έκρηξη του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού.

Τι είχε συμβεί; Με πρόταση του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου είχε παυθεί από την Επιτροπή Διοργανώσεων ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Γιαρένης και είχε αποφασιστεί να αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Αλέξανδρο Σφήκα. Όμως, αυτός δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του. Έτσι ζητήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής διοργανώσεων Άγγελο Δανιήλ να προτείνει άλλο μέλος. Όμως, αυτός όχι μόνο πρότεινε τον Γιαρένη, δεν αντέδρασε και ο Δημητρίου, με εισήγηση του οποίο τον κατάργησαν! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το σχολιάσει ο Αγραφιώτης με τον προαναφερόμενο τρόπο. Και λίγα είπε!

 

Σχόλια