Τέλος ανοχής των FIFA, UEFA με την ολιστική μελέτη



Η ΕΠΟ έχει άγνοια κινδύνου, όμως για πόσο ακόμη;


Η ανοχή των FIFA, UEFA εξαντλείται, όμως η ΕΠΟ εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Για αυτό και το ερώτημα είναι γιατί η FIFA και η UEFA δεν παίρνουν πιο δραστικά μέτρα (π.χ. επιβολή διοικούσας επιτροπής), με αποτέλεσμα όλα να αρχίζουν και να τελειώνουν στην αλληλογραφία των δυο πλευρών και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται σε τέλμα.

Η αλληλογραφία τους εξυπηρετεί, επειδή οι αλλαγές έχουν κολλήσει, χώρια που η ΕΠΟ δείχνει ότι δεν υπολογίζει και δεν λαμβάνει υπόψη της. Απόδειξη για αυτό αποτελεί ότι η FIFA και η UEFA έστειλαν επιστολή με την οποία παρουσιάζονται ενοχλημένες για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ολιστικής μελέτης, όμως αυτή η επιστολή όχι μόνο δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, δεν... ενόχλησε το συμβούλιο της ομοσπονδίας! Παρότι η ΕΠΟ διαβεβαίωσε ότι τάχα υλοποιεί αθόρυβα την ολιστική μελέτη, το συμπέρασμα δεν είναι άλλο από το ότι η ομοσπονδία βρίσκεται σε βαθύ ύπνο.

Ο μόνος τρόπος να ξυπνήσει είναι να μπουν μπροστά οι FIFA, UEFA, είτε με την αποστολή κλιμακίου, όπως είχαν κάνει όταν στο Πάρκο Γουδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν το νέο καταστατικό, είτε με την επιβολή διοικούσας με μόνο στόχο την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. Να μην παραβλέπουμε και ότι στην ΕΠΟ ηρέμησαν όταν ο Διευθυντής των ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιβάλλουν διοικούσα επιτροπή.

Και μια λεπτομέρεια που δεν περνά απαρατήρητη: Η ολιστική μελέτη εγκρίθηκε στις 27 Αυγούστου, όμως από τότε η ΕΠΟ κάνει σα να μην υπάρχει και τη... θυμήθηκε όταν ο Αυγενάκης τους κατηγόρησε ότι «προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η ολιστική μελέτη».

Σε όλο αυτό το διάστημα έκαναν μόνο αλλαγές στο οργανόγραμμα, επειδή τους βόλευαν, όμως δεν προβλέπονται από το νυν καταστατικό αλλά από το επόμενο που δεν έχει εγκριθεί! Δεν τους ένοιαξε, αν αυτή η κίνηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο προσφυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όπως συνέβη με την υπόθεση των αδειοδοτήσεων, με αποτέλεσμα οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης να απειλούνται με έκπτωση. Ο λόγος που δεν τους ένοιαξε είναι ότι το πήρε πάνω του ο εκτελεστικός γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης, με τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου να δηλώνει ότι «για το οργανόγραμμα θεωρώ ότι είναι μια εσωτερική διαδικασία της Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι ο εκτελεστικός γραμματέας έκανε λάθος εκεί», όμως να μην κάνει κάτι για να το διορθώσει.

 

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ (Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ)

FIFA, UEFA ...σέρνουν την ΕΠΟ σε νέα ΓΣ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

 

Ο πρώην τοποτηρητής των FIFA, UEFA και νυν Επικεφαλής της Επιτροπής Xρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης της UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ είχε χτυπήσει... έγκαιρα το «καμπανάκι». Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την 1η Δεκεμβρίου, είχε υποστηρίξει ότι «βλέπουμε μικρή πρόοδο στην Ολιστική Μελέτη και είμαι απογοητευμένος», προσθέτοντας ότι «η Ολιστική Μελέτη είναι ένας οδηγός, περιλαμβάνει συστάσεις που βασίζονται σε καλές πρακτικές στο ευρωπαϊκό και διεθνές ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το καθήκον τους και τώρα εναπόκειται στους ενδιαφερόμενους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου να εφαρμόσουν αυτά τα εργαλεία και να ακολουθήσουν αυτές τις συμβουλές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ έχει μεγάλα... μπερδέματα με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Πιο συγκεκριμένα, «βράζουν» οι υπερκείμενες αρχές, επειδή όχι μόνο δεν ψήφισαν όσα τους υπέδειξαν, αλλά έκανε και εκπτώσεις! Έτσι, πάντα σύμφωνα με πηγές, «σέρνουν» την ομοσπονδία σε νέα καταστατική ΓΣ για να ψηφίσει τα πάντα όλα και παράλληλα ζητούν να προσλάβει εκτελεστικό διευθυντή και να αναβαθμίσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Σχόλια