Το κύπελλο δείχνει ότι η ΕΠΟ έχει πιάσει πάτο


Όταν μια διοργάνωση γίνεται... όχημα για να κάνουν επίδειξη δύναμης ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τότε υπάρχει έλλειψη ισονομίας. 

Άλλος ένας λόγος για διοικούσα επιτροπή.

 

 

Στο... χιόνι «έγραψε» η ΕΠΟ την ισονομία και η περίπτωση του Κυπέλλου αποτελεί απόδειξη ότι η ομοσπονδία αποφασίζει με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Από το βράδυ της Δευτέρας (24/1) έσπευσε να αναβάλει τον προημιτελικό της Τετάρτης (26/1) ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όμως δεν έκανε το ίδιο και με τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναιτωλικού. Λες και ήξερε τι καιρό θα κάνει...

Μετά το προκλητικό... σίριαλ του προπερσινού τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού, με τις σερί αναβολές και την... Ριζούπολη, μετά και την... καταιγίδα των παραπόνων επειδή έκαναν τις κληρώσεις με τα χέρια, με αποτέλεσμα να μην τους εμπιστεύεται κανείς, προέκυψε και η πρόσφατη... παρωδία της ΕΠΟ. Μέχρι που ήρθε η Κυβέρνηση να την εκθέσει, αποφασίζοντας την αναβολή όλων των αγώνων στις πληγείσες περιοχές από τον χιονιά, συμπεριλαμβανομένου και τους ματς Ολυμπιακού-Παναιτωλικού. Άλλωστε, η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι αργία θα είναι και η Τετάρτη (26/1) για να αποκατασταθεί η κανονικότητα, μια λέξη που είναι άγνωστη για την ΕΠΟ. Σε έναν νομό που κηρύχθηκε σε αργία η ΕΠΟ δεν υπολόγισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν μένουν πέριξ του «Γ. Καραϊσκάκης».

Πάντως, για την ομοσπονδία η ουσία δεν αλλάζει. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι μια διοργάνωση έχει η ΕΠΟ και την έχει κάνει... λάστιχο για να «βολεύει» τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αν προτιμάτε για να κάνουν επίδειξη δύναμης. Χωρίς να υπολογίζουν ότι η ομοσπονδία γελοιοποιείται στα μάτια των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων και παράλληλα αποδεικνύει ότι διοικεί το ποδόσφαιρο με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αλλωστε, το ΟΑΚΑ με το Καραϊσκάκη απέχουν, μόλις λίγα χιλιόμετρα.

Συμπέρασμα: Όταν μια διοργάνωση γίνεται... όχημα για να κάνουν επίδειξη δύναμης ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τότε υπάρχει έλλειψη ισονομίας. Τότε φαίνεται πως η ΕΠΟ έχει πιάσει... πάτο. Αρα, υπάρχει ένα ακόμη λόγος για να μπει διοικούσα στην ΕΠΟ.

Η ομοσπονδία δεν προστατεύει ούτε τα συμφέροντά της και συνεχίζει να απαξιώνει το κύπελλο. Παρότι την τελευταία στιγμή βρήκε κανάλι να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης, παρότι αυτά έχουν καθηλωθεί κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, αν και θα έπρεπε να είναι βασική πηγή εσόδων της ΕΠΟ. Όμως, ποιος να ενδιαφερθεί να πάρει το κύπελλο με αυτά που κάνουν;

Η ΕΠΟ δεν ενδιαφέρεται για το συνολικό καλό του ποδοσφαίρου, όταν το καλεντάρι της Super League είναι φορτωμένο και η διοργανώτρια ήθελε διευκολύνσεις στο πρόγραμμά της, μέσω του Κυπέλλου, όμως η ομοσπονδία «φορτώνει» το καλεντάρι και με επιπλέον βάρη! Η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ προέκυψε επειδή βόλευε και τους δυο. Η ΑΕΚ θα έπαιζε χωρίς τους Μοχαμάντι, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί, οι οποίοι κλήθηκαν στην Εθνική Ιράν. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ θα πάει ξεκούραστος στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, για την 20ή αγωνιστική.

Με αυτά που κάνει, μια καλή λύση είναι η ΕΠΟ να καταργήσει το κύπελλο. Άλλωστε, η απαξίωση πιάνει... πάτο!

Σχόλια