Η ΕΠΟ στην κόψη του ...ξυραφιού


Οι τρομερές παραλείψεις από την ομοσπονδία στην υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. 

Μόνη λύση να γίνει νόμος. 

Μέχρι και οι FIFA, UEFA εκθέτουν την ΕΠΟ.

 

Όσο κι αν η ΕΠΟ προσπαθεί να κρυφτεί, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Θέλει δεν θέλει οι αλλαγές θα γίνουν, όχι μόνο αυτές που ψήφισε στη καταστατική ΓΣ της 27ης Αυγούστου 2021 αλλά και αυτές στις οποίες θα συρθεί, κατόπιν εντολής των FIFA, UEFA. Επίσης, θα χρειαστεί νέα Γενική Συνέλευση τόσο για να περάσουν και αυτές που «έκοψαν» ερήμην των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών όσο και αυτές που τις ψήφισαν αλλά τις αλλοίωσαν, σε σχέση με την ολιστική μελέτη, για να τις φέρουν στα μέτρα τους.

Γίνεται αντιληπτό πως η ΕΠΟ βρίσκεται στην κόψη του... ξυραφιού. Την παρακολουθούν η κυβέρνηση, καθώς η ολιστική μελέτη είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και συμφωνίας του με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και με τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ. Η υλοποίηση της ολιστικής μελέτης είναι μονόδρομος και δεν είναι μόνο οι αλλαγές που ψήφισαν, πρέπει και να τις εφαρμόσουν. Επίσης, θα συρθούν και στις υπόλοιπες. Προτεραιότητα έχει η πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου και η αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ώστε να είναι αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει για θέματα που αφορούν τις Super League και Super League 2.

Μέχρι τώρα η ΕΠΟ έχει υποπέσει σε τρομερές παραλείψεις σχετικά με την υπόθεση που αποκαλείται υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. Όμως, ουσιαστικά η ομοσπονδία προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της, λες και δεν τους παρακολουθούν ο Αυγενάκης αλλά και οι FIFA, UEFA.

Δεν είναι μόνο ότι η ΕΠΟ στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου πέρασε όσα ήθελε. Υπάρχουν κι άλλα σοβαρά θέματα:

1) Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν δεν τέθηκαν υπόψη των μελών της ΕΕ και των ποδοσφαιρικών ενώσεων, όπως και της SL, με δεδομένο ότι αφορούν και την τελευταία λόγω της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου,

2) Το ψηφισμένο καταστατικό άργησε να σταλεί στις FIFA, UEFA,

3) Τη μια λένε ότι το έστειλαν στο Ειρηνοδικείο προς έγκριση, την άλλη προκύπτουν πληροφορίες ότι αυτό δεν ισχύει.

4) Γενικά υπάρχει σύγχυση και στις αλλαγές που ζήτησαν οι υπερκείμενες αρχές, όχι μόνο αυτές που έγιναν. Υπάρχουν κι άλλες.

5) Υπάρχει και... σκοτάδι στις διορθώσεις που έκαναν η FIFA, UEFA στις ψηφισμένες αλλαγές και στο τι πρέπει να ακολουθήσει.

Παρόλα αυτά η ΕΠΟ που κομπάζει ότι υλοποιεί αθόρυβα την ολιστική μελέτη, προκαλώντας μόνο γέλιο, δεν παίρνει θέση για όλα τα προηγούμενα. Ούτε έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή των FIFA, UEFA, οι οποίες παρουσιάζονται ενοχλημένες για τη μη υλοποίηση της ολιστικής μελέτης.

Σχόλια