Η... εξυγίανση σφάζεται στην «ποδιά» της ΕΠΟ


Τα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ δημιουργούν ρήγματα και στη «συμμαχία», ενώ αν εκπέσουν Δημητρίου, Αντωνίου, Δανιήλ αλλάζουν οι ισορροπίες.

 

 

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα βρίσκουν μόνο για το δικό τους καλό στην ΕΠΟ, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να οδηγείται σε προκλήσεις και ταυτόχρονα να... φωνάζει η έλλειψη ισονομίας. Όμως, στην κρυφή πλευρά του σκηνικού, που ονομάζεται παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπάρχει ο αθέατος πόλεμος που έχει να κάνει με την «ταμπακιέρα».

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα βρίσκουν, μόνο μπροστά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κοινό τους συμφέρον. Τελευταίο παράδειγμα η αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα μεταξύ τους προημιτελικού αγώνα κυπέλλου, μια απόφαση στην οποία «σύρθηκε» η ΕΠΟ, επειδή τους βόλευε. Η μεν ΑΕΚ δεν είχε στη διάθεσή της τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, λόγω υποχρεώσεων στην Εθνική Ιράν, ο δε ΠΑΟΚ ήθελε να πάει ξεκούραστος στον αγώνα πρωταθλήματος, της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό. Δεν τους ενδιαφέρει, αν έδωσαν δικαιώματα.

Όμως, τους χωρίζουν πολλά, ειδικότερα η διαιτησία και το ενδεχόμενο ανατροπής των ισορροπιών εντός της ΕΠΟ. Έχουμε και λέμε:

Στην ΑΕΚ έχουν «τρελαθεί», βλέποντας τον ΠΑΟΚ να παίρνει πέναλτι σαν... στραγάλια, ενώ το μπλοκ του νότου έχει την πλειοψηφία στην ΕΠΟ! Βλέπετε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστές και με δεδομένη τη χαμηλή αγωνιστική δυναμική τους κάθε φάλτσο υπέρ του ενός ή του άλλο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για αυτό και η πλευρά της ΑΕΚ έβαλε στο... κάδρο διαιτησία και Κλάτενμπεργκ και ανακαλύπτει φάσεις για να υποστηρίζει ότι τάχα αδικείται, όμως απώτερος στόχος της είναι να μην επεκταθεί το συμβόλαιο του Άγγλου μετά το καλοκαίρι.

Στον ΠΑΟΚ επιχειρούν να βάλουν κάτω από το... χαλί τις προσκλήσεις της ΑΕΚ για κοινό μέτωπο στη διαιτησία! Άλλωστε, αν ασχολούνταν θα ήταν «αυτοκτονία» από τη στιγμή είναι ...ζάχαρη για αυτούς. Απόδειξη ότι η προπαγάνδα τους υποστηρίζει ότι φταίει ο Ολυμπιακός (!!!), τη στιγμή που οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι αυτοί που έχουν τους ίδιους στόχους. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ παίρνει τα πέναλτι (= 13), όχι ο Ολυμπιακός! Στην ΑΕΚ δείχνουν ότι τρελάθηκαν (και) με το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ που έδωσε ο Παπαπέτρου (Αθηνών) στον Βόλο.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ φοβάται μην τον... πετάξει η ΑΕΚ εκτός ΕΠΟ, καθώς την πλειοψηφία έχει το μπλοκ του νότου. Ωστόσο, προέκυψε και θέμα ανατροπής ισορροπιών. Αν εκπέσουν οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, θα αντικατασταθούν από τους Διακοφώτη, Τόκα, Σαρηγιαννίδη και η πλειοψηφία θα περάσει στο μπλοκ του βορρά. Σε αυτή την περίπτωση, από πλευράς ΠΑΟΚ θα προωθήσουν και δικό τους πρόεδρο στις εκλογές του καλοκαιριού για την προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ! Είναι δυσαρεστημένοι, επειδή η ΑΕΚ δεν τους έδωσε τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα και επειδή το μπλοκ του νότου πολέμησε και έδιωξε τον Ζαγοράκη.

 

Σχόλια