Οι 14 ρέφερι που είναι φαβορί για επαγγελματίες


Σε δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν ο Κλάτενμπεργκ δεν έκρυψε ότι ενδιαφέρεται για την καθιέρωση επαγγελματικής διαιτησίας στη Super League. Όπως φαίνεται ήδη έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο Αγγλος αρχιδιαιτητής έχει πάρει την έγκριση της UEFA και παράλληλα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι έχει δημιουργηθεί επιτροπή στη ΓΓΑ, προκειμένου να καθορίσει το θεσμικό πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά θα είναι έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να στελεχωθεί ο πίνακας της «ελίτ κατηγορίας», όπως θα αποκαλείται, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστός πίνακας της 1ης κατηγορίας και οι ρέφερι θα ορίζονται τόσο στην Super League όσο και στην Super League 2.

Η επαγγελματική διαιτησία, προχωρά, όπως προχωρά και η επέκταση του συμβολαίου του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα των επαγγελματιών διαιτητών θα στελεχώνεται από 14 ρέφερι και, σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί είναι όχι μόνο οι επτά διεθνείς αλλά και επτά ακόμη. Συγκεκριμένα οι: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Φωτιάς (Πέλλας), Μανούχος (Αργολίδας), Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Ευαγγέλου (Αθηνών), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Καραντώνης (Ημαθίας), Γκάμαρης (Αθηνών), Περράκης (Αθηνών), Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Τζήλος (Λάρισας).

Αυτοί οι ρέφερι θα αποκοπούν από τις ενώσεις τους και θα υπογράψουν τριετή επαγγελματικά συμβόλαια με αμοιβές 50-70.000 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ορίζονται (διαιτητές, VAR, ή τέταρτοι) σε δυο ματς σε κάθε αγωνιστική. Παράλληλα, θα υπάρχει πρόβλεψη και για να τιμωρούνται όταν κάνουν λάθη.

Για να καθιερωθεί επαγγελματική διαιτησία θα πρέπει να συμφωνήσει και η Super League, επειδή οι ΠΑΕ θα πληρώνουν. Εννοείται ότι οι διαιτητές θα πρέπει να αφήσουν τις δουλειές τους, με άδειες άνευ αποδοχών και θα έχουν αποκλειστική απασχόληση μόνο τη διαιτησία. Αυτοί θα παίζουν συνέχεια παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίες κάποιες δοκιμές του Κλάτενμπεργκ με «διπλοβάρδιες» στο VAR ή με διπλό ορισμό τόσο στο γήπεδο όσο και στο VAR το ίδιο Σαββατοκύριακο.

«Το όνειρό μου είναι να έχουμε επαγγελματίες διαιτητές στην Ελλάδα. Διαιτητές που θα έχουν μόνο αυτό ως απασχόληση και θα τους προσφέρει ισορροπία και όχι να ανησυχούν διότι έχουν και τη δουλειά τους. Για τα προς το ζην. Θα έχουν πιο καλή ισορροπία. Υπήρξα επαγγελματίας για 13 χρόνια και το ξέρω καλά αυτό», έχει δηλώσει ο Κλάτενμπεργκ.

Σχόλια