Η εύκολη λύση ότι για όλα φταίει ο Κλάτενμπεργκ και οι ευθύνες των ΕΠΣ


Άρχισαν οι ενώσεις να φωνάζουν ότι χάνουν διαιτητές, λόγω ομαδικών αποχωρήσεων που οφείλεται στην απογοήτευσή τους. Η ΕΠΣ Κορινθίας ανέβαλε αγώνες επειδή δεν είχε ρέφερι, η ΕΠΣ Μακεδονίας έβγαλε ανακοίνωση που προβλέπει ότι «θα οδηγηθούμε σε μεταγραφές διαιτητών από χώρες της Βαλκανικής για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα».

Γενικά, προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ότι για όλα φταίει ο Κλάτενμπεργκ. Όμως, εκείνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώσουν τον πόλεμο κατά του Άγγλου.

Για τις ομαδικές αποχωρήσεις διαιτητών όλοι βρήκαν την εύκολη λύση ότι για όλα φταίει ο Κλάτενμπεργκ. Λες και είναι υποχρεωμένος να ανεβάσει διαιτητές, ή να μην προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των ρέφερι από τους πίνακες. Όμως, δεν μας εξηγούν πως θα βοηθηθεί η διαιτησία όταν οι ρέφερι της SL 2 θα παίζουν από 4-5 παιχνίδια τον χρόνο;

Που θα χωρέσουν οι διαιτητές αν ανεβαίνουν π.χ. 10 στην SL 2 και 5-6 στην SL 1; Δεν θα πρέπει να φύγουν κάποιοι; Δηλαδή, θα μένουν 1-2 χρόνια και θα φεύγουν πριν καλά καταλάβουν που βρίσκονται;

Αλήθεια οι ΕΠΣ ρώτησαν τους διαιτητές όταν αποφασίζουν δωρεάν διαιτησίες στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

Το πρόβλημα των ομαδικών αποχωρήσεων διαιτητών είναι όλων των ΕΠΣ. Θα το λύσουν μόνο αν κάνουν πανστρατιά για να βρουν τρόπους να αποτρέψουν το κύμα φυγής των ρέφερι.

Ο Κλάτενμπεργκ ήρθε για να βελτιώσει την επαγγελματική διαιτησία. Δεν είναι πρόβλημά του αν φεύγουν διαιτητές…

Οσον αφορά στην έλευση ξένων ρέφερι, τους επέβαλαν η FIFA και η UEFA, τους ζητάνε και οι ομάδες επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Ελληνες. Για το τελευταίο οι ΕΠΣ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Σχόλια