Η ΕΠΟ καταρρέει, μεγάλα τα ζόρια


-Οι ενώσεις φωνάζουν επειδή δεν επιχορηγούνται, ενώ δεν την υπολογίζουν τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι FIFA, UEFA.

 

Χειρότερα δεν γίνεται για την ΕΠΟ που δείχνει την εικόνα μιας ομοσπονδίας που καταρρέει, μιας ομοσπονδίας που έχει «μεγάλα ζόρια». Μπορεί η ίδια να μην το παραδέχεται, όμως η άποψη που έχει η ποδοσφαιρική πιάτσα είναι ότι η οικονομική «θηλιά» ζορίζει όλο και περισσότερο την κατάσταση, οι ενώσεις φωνάζουν επειδή δεν επιχορηγούνται, ενώ την ομοσπονδία δεν υπολογίζουν τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι FIFA, UEFA.

Ας ξεκινήσουμε με τα οικονομικά:

-Η ομοσπονδία, σύμφωνα με πληροφορίες, καθυστερεί να προσλάβει προπονητή για την εθνική για να γλιτώσει μισθούς. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και ότι σχεδιάζουν να κόψουν τον τελευταίο μισθό του Φαν’τ Σχιπ, επειδή ανακοίνωσε νωρίτερα ότι φεύγει! Απίστευτο;

-Η κατάσταση επιβαρύνεται από το οικονομικό εμπάργκο της UEFA, επειδή η ΕΠΟ δεν υλοποιεί τις αλλαγές του νέου καταστατικού. Οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι επαναλαμβανόμενα στην Ελβετία, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

-Χαρακτηριστικό της οικονομικής... ανομβρίας είναι ότι η ΕΠΟ δεν προκατάβαλε, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη, τα έξοδα για τις μετακινήσεις των μικτών ομάδων των ΕΠΣ πριν από τους αγώνες τους.

-Δεν τήρησε ούτε την... παράδοση. Οι ΕΠΣ πίεσαν να λάβουν έστω και επιχορήγηση 5.000 ευρώ η κάθε μια, όπως κάθε χρόνο, προκειμένου να καταβάλουν τα δώρα των υπάλληλων τους και να καλύψουν, ελάχιστα, πάγια έξοδα με ότι περισσέψει. Έτσι, υπήρξαν πρόεδροι ΕΠΣ που έτρεχαν και δεν έφταναν. Το προαναφερόμενο ποσό η ΕΠΟ είχε υποσχεθεί, επί Ζαγοράκη, από τον περασμένο Απρίλιο.

Η ΕΠΟ τα είχε χύμα, της ήρθαν και τσουβαλάτα! Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του οικονομικού εμπάργκο της UEFA, όμως και από πριν υπήρχαν προβλήματα λόγω των πολλών προσλήψεων, των υψηλών μισθών για τα golden boys, της μείωσης των εσόδων από το Κύπελλο αλλά και από την Εθνική ομάδα η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από το δρόμο των διακρίσεων.

Πέρα από το οικονομικό υπάρχει και το άλλο... κομμάτι, αυτό της απαξίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι FIFA, UEFA συνομιλούν περισσότερο με την Κυβέρνηση για θέματα του ποδοσφαίρου, παρά με την ΕΠΟ που τη θεωρούν μια ξεπεσμένη και ξεπερασμένη ομοσπονδία και για αυτό ζητούν, αν προτιμάτε απαιτούν, δομικές αλλαγές.

Σχόλια