Οι… εφευρέσεις του Κουτσιαύτη σε φετινά ματς των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ


Για δεύτερη φορά, την τρέχουσα σεζόν, ο Μένιος Κουτσιαύτης (Αρτας) ορίζεται σε παιχνίδι του Ολυμπιακού ο οποίος την Κυριακή (28/11) υποδέχεται τον Βόλο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Είχε σφυρίξει και το ματς της τρίτης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, όπου στο 39’ αρχικά καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μπρούνο Αλβες, όμως μετά πήγε στο VAR και το πήρε πίσω, επειδή θεώρησε ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ-ανακάλυψη από τον Μπα! Θυμίζουμε ότι το ματς ήταν στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο Κουτσιαύτης ήταν τέταρτος στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3, όπως ήταν τέταρτος και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έκανε ούτε παρατήρηση στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν διαψεύστηκε ότι στη φάση της ανατροπής του Βαλμπουενά, πέναλτι που δεν δόθηκε, ακούγεται να λέει στον Γκορτσίλα να δείξει κίτρινη κάρτα στον Γάλλο και ενώ η φάση δεν είχε εξεταστεί από το VAR! Ο Κλάτενμπεργκ δεν πήρε θέση.

Παράλληλα, η διαιτησία του 44χρονου ρέφερι στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Απόλλων 4-1 είχε ξεσηκώσει θόρυβο με τα λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ. Έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και «έπνιξε» ένα του Απόλλωνα, με τον Ευαγγέλου στο VAR.

Στο 3’ σφύριξε το πρώτο πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Τουτουαρίμα είχε το πόδι του πατημένο στο έδαφος και ο Τέιλορ δημιούργησε την επαφή. Στο 91’ έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, όταν ο Αουγκούστο τη στιγμή της μεταβίβασης από τον αντίπαλο επιθετικό ανοίγει και τα δύο του χέρια μακριά από το σώμα του, παίζοντας τη μπάλα με το χέρι του. Στο 93’ σφύριξε το δεύτερο πέναλτι φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ακπομ είχε αρχίσει να πέφτει, πριν τον ακουμπήσει ο Μπαξεβανίδης,

Την σεζόν 2020-21 ο 44χρονος ρέφερι είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 για τη 2η αγωνιστική, όπως και το ματς της 5ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0.  Την 8η αγωνιστική των πλέι οφ σφύριξε Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0.

Σχόλια