Διαιτητικό Δικαστήριο: Ο Κούγιας κατηγόρησε την ΕΠΟ για αντιφατικότητες και ψέματα


ΑΝΑΛΥΣΗ

Την Τρίτη (23/11) εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης των αδειοδοτήσεων της SL 2, καθώς δικαιώθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η ομοσπονδία αλλά και με αφορμή την απόφαση του ίδιου δικαστηρίου να καταθέσει προσφυγή στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά του αναπληρωτή προέδρου, Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπρόεδρου Αστέριου Αντωνίου και του ταμία Κλεάρχου Τζαφέρη που πλειοψήφησαν στην απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, ζητώντας την έκπτωσή τους από την ΕΠΟ. Η αίτηση αναψηλάφησης κατατέθηκε και ερμηνεύεται ότι ψάχνουν για σανίδα σωτηρίας.

Για τον Αλέξη Κούγια δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της απόφασης:

«Εδώ παρίστανται για να μην υπάρξει έκπτωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, γιατί πήραν αυτή την παράνομη απόφαση, καθώς συντρέχει λόγος παραβίασης κανονισμών, επειδή είχε ξεκινήσει η σεζόν με το πρωτάθλημα της Super League», τόνισε ο Κούγιας, ο οποίος πρόσθεσε: «Άκουσα για αντιφατικότητες. Ως ΑΕΛ ζητάμε την απόρριψη, γιατί δεν συντρέχουν λόγοι αναψηλάφησης. Χρησιμοποιούν ένα συκοφαντικό όρο ότι είπα ψέματα».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΑΕΛ κατηγόρησε την πλευρά της ΕΠΟ ότι «συγχέουν την παρουσία του διαδίκου με τη συμμετοχή. Δεν συντρέχει λόγος αναψηλάφησης και δεν προέκυψαν κρίσιμα έγγραφα. Αυτά που επικαλείται η ΕΠΟ τώρα δεν είναι ούτε νέα ούτε κρίσιμα. Εγώ ποτέ δεν εξετάσθηκα ως διάδικος. Δεν υπάρχει καν ερώτηση προς εμένα. Η βεβαίωση για μη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που παρουσιάζουν τώρα δεν μεταβάλει κάτι».

Από την ΕΠΟ υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε παραβίαση καταστατικού και ότι δεν υπάρχει τροποποίηση κανονισμού ή προκήρυξης, ενώ το πρωτάθλημα της SL 2 ξεκίνησε 45 μέρες μετά, στις 31/10. «Το δικαστήριο σας στις 5/10 με απόφαση του ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάκληση των δελτίων ποδοσφαιριστών, όμως με δέκα ημέρες διαφορά έδωσε πάλι τα δελτία…», υποστήριξε ο Μπαλτάκος, που τα μπέρδεψε με τις ημερομηνίες, επειδή η δεύτερη απόφαση εκδόθηκε 20 μέρες μετά.

Δεν αποκλείεται η απόφαση να βγει την προσεχή εβδομάδα.

Σχόλια