Οι ξένοι ρέφερι εκθέτουν του Ελληνες


-Πως φαίνεται η διαφορά επιπέδου υπέρ των αλλοδαπών: Ο Βερίσιμο ήταν άριστος στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3, ενώ ο Ευαγγέλου χρειάστηκε VAR, όπου ήταν Ισραηλινός, για να δώσει πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ!

 

Μόνο δυο περιστατικά σε ισάριθμους αγώνες της Super League αρκούν να δείξουν το... χάος μεταξύ ξένων και Ελλήνων ρέφερι. Εννοείται ότι οι ρέφερι της Λίγκας είναι κατώτεροι των περιστάσεων, επιπέδου που τρομάζει όποιον τους βλέπει. Οι περισσότεροι ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας, όχι μόνο έχουν κάνει τόσα πολλά λάθη που δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, αλλά συνεχίζουν να πάνε από το κακό στο χειρότερο. Είναι αδιόρθωτοι και παραμένουν προκλητικοί.

Από τη μια πλευρά ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο, με τους συμπατριώτες του βοηθούς και τον συμπατριώτη του, Τιάγκο Μαρτίνς στο VAR. Από την άλλη η διαιτησία για γέλια του Ευαγγέλου στο ματς Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0 και πολλοί αναρωτήθηκαν τι πήγε να κάνει ο Αθηναίος στο Περιστέρι.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πορτογάλοι (Βερίσιμο κτλ) ήταν άριστοι στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3, η ΑΕΚ φώναξε μόνο για τα μάτια του κόσμου, όμως τόσο οι τηλεκριτικοί (Σπάθας, Βαρούχας, Κάκος) δεν είχαν να του προσάψουν κάτι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον παρατηρητή του, Βασίλη Τεροβίτσα (Αιτ/νιας). Ο 39χρονος Βερίσιμο είναι ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA, ήρθε για να σφυρίξει δύσκολο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και μια μέρα νωρίτερα ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) ήταν τέταρτος, δηλαδή σήκωνε ταμπέλες, με διαιτητή τον Καραντώνη (Ημαθίας) στον αγώνα Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης. Ο Σιδηρόπουλος, που δεν είναι κοινά αποδεκτός, είναι ρέφερι της ελίτ κατηγορίας και ο Βερίσιμο, ο οποίος έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους Έλληνες διαιτητές, είναι μια κατηγορία πιο κάτω! Ο δε Πορτογάλος έδειξε την κλάση του, στη φάση που ο Βράνιες ...ανέτρεψε τον εαυτό του, λίγο πριν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Περνάμε στον Ευαγγέλου, στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0; Δεν είδε το πέναλτι μαρς που έκανε ο Βαρέλα στον Κουλούρη. Πρόκειται για εξόφθαλμη παράβαση που ο Ευαγγέλου την καταλόγισε μετά από παρέμβαση του VAR, όπου ήταν ο Ισραηλινός Αντλερ. Ο τελευταίος τον κάλεσε στην οθόνη και δεν γινόταν να μην το δώσει. Όμως, αν ήταν Ελληνας στο VAR θα... αμολούσαν αετό και οι δυο. Σημειώστε ότι ο Αντλερ δεν είναι διεθνής. Κατά τα άλλα οι Έλληνες διαιτητές φωνάζουν, επειδή έρχονται ξένοι, ενώ οι ίδιοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ένα μάτσο χάλια.

Ο Ευαγγέλου, ο οποίος έχει τέσσερις ορισμούς στον ΠΑΟΚ, σε σύνολο δέκα αγωνιστικών, χρειάστηκε VAR για να δώσει εξόφθαλμο πέναλτι κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ στα Γιάννινα βιάστηκε να καταλογίσει κατά του Ολυμπιακού σε χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ.

Σχόλια