Αυτή η ΕΠΟ δεν μπορεί να σταθεί στο ποδόσφαιρο


Απέτυχε και δεν το ξέρει η ΕΠΟ ή μάλλον το ξέρει, όμως δεν τους συμφέρει να το παραδεχτούν. Μεγάλη απόδειξη η Ολιστική Μελέτη η οποία επιβάλλει δομικές αλλαγές στην ομοσπονδία, άρα με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα δεν μπορεί να σταθεί στο ποδόσφαιρο, είναι ακατάλληλη να το βγάλει από το τέλμα.

Και μόνο ότι η Ολιστική Μελέτη αναφέρεται στις δέκα αρχές καλής διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου βγάζει στη σέντρα ένα ολόκληρο σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: Στρατηγικό Πλάνο 1-5 ετών δημοσιευμένο, για να αξιολογούνται ετησίως ο Πρόεδρος και η ΕΕ της ΕΠΟ με μετρήσιμους δείκτες, Αναλογική Συμμετοχή όλων των Ποδοσφαιρικών Φορέων, Συμβατική Συμφωνία σχέσης μεταξύ Επαγγελματικού-Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, Ηθικές Αξίες, ανεξαρτησία όσων απαρτίζουν τα διάφορα όργανα.

Πόσο... στραβός ήταν ο γιαλός αναφέρεται στο... κομμάτι που έχει σχέση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Τι δεν γινόταν και δεν γίνεται; «Τα μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να είναι εκλέκτορες της Γενικής Συνέλευσης». Άρα, πρέπει να παραιτούνται από τις ΕΠΣ.

Στην Ολιστική Μελέτη υπάρχει και το σούπερ... άδειασμα στην «εξυγίανση» την οποία ευαγγελίστηκε η ΕΠΟ:  «Την τελευταία 3ετία η Ελλάδα έχει το 2ο χειρότερο ρεκόρ ποδοσφαιρικής βίας και επεισοδίων σε αγώνες Champions League και Europa League από τις 55 Ομοσπονδίες της UEFA. Και η ίδια άσχημη εικόνα υπάρχει και στις εγχώριες διοργανώσεις».

Σχόλια