Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη διαιτησία: Ο Κλάτενμπεργκ έχει σχέδιο για πίνακα με 16 Έλληνες ρέφερι


Την πόρτα άνοιξε ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), ακολούθησε ο Γρατσάνης (Τρικάλων), ενώ τα «παπαγαλάκια» του συστήματος διατυμπανίζουν ότι θα φύγουν 2-3 ακόμη διαιτητές, τάχα δυσαρεστημένοι, επειδή ορίζονται ξένοι! Άσχετα, αν κατά σύμπτωση ο Σκουλάς έφυγε επειδή ο Κλάτενμπεργκ τον έβγαλε από διεθνή και ο Γρατσάνης επειδή ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν τον εμπιστευόταν. Το μήνυμα του Κλάτενμπεργκ προς όλους είναι πως αυτός είναι το αφεντικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλος που καρατομήθηκε από διεθνής είναι ο Τζήλος (Λάρισας) και είναι άγνωστο, αν θα παραμείνει, έχοντας χάσει το σήμα της FIFA (και τυπικά τον Ιανουάριο). Ο Γρατσάνης έφυγε τώρα, αν και πρόπερσι υποβιβάστηκε, για να επανέλθει πέρσι, κατά τα άλλα του φταίει ο Κλάτενμπεργκ. Δεν τον είχε αδικήσει, ούτε οι υπόλοιποι «νέοι», δηλαδή όσοι ανέβηκαν πέρσι, έχουν πάρει πολλά παιχνίδια.

Και με την περίπτωση του Γρατσάνη, ο Κλάτενμπεργκ δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άγγλος έχει σχέδιο για 16 Έλληνες και πέντε ξένους σε κάθε αγωνιστική. Από κει πέρα έχει την ευχέρεια να ορίζει τέταρτους από τον πίνακα της Super League. Με τις παραιτήσεις των Γρατσάνη, Σκουλά οι ρέφερι της Λίγκας μειώθηκαν στους 19.

Ο Κλάτενμπεργκ ήθελε πίνακα με 16 Ελληνες, για αυτό και το καλοκαίρι υποβίβασε επτά στη δεύτερη κατηγορία, από όπου δεν ανέβασαν κανέναν! Το τελευταίο αποτελεί και απόδειξη ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από την Super League 2. Επίσης, να ληφθεί υπόψη ότι στα ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League δεν όρισε κάποιον από τους Περράκη, Γκάμαρη, Ζαμπαλά, Τσέτσιλα, Τσακαλίδη, Αγγελάκη, τους οποίους μπορεί να κράτησε στον πίνακα, όμως τους ορίζει μια στο τόσο.  

Σχόλια