1) Κάνουν προπαγάνδα για να έχουν άλλοθι – 2) Το πρόβλημα των Ελλήνων διαιτητών είναι ότι κάνουν εξόφθαλμα λάθη


Μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος με φόντο τη διαιτησία, επειδή το σύστημα βλέπει ότι καταρρέει με συνέπεια να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να κάνει προπαγάνδα για να έχει άλλοθι και κινείται για να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Ήδη, οι Έλληνες διαιτητές έχουν εκτεθεί με λάθη κατά των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ οι Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος έχουν τιμωρηθεί για λάθη υπέρ της.

Εκείνο που οι... καλοθελητές δεν λαμβάνουν υπόψη είναι ότι το πρόβλημα των Ελλήνων διαιτητών δεν είναι ότι τάχα τους υποτιμά ο Κλάτενμπεργκ, το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, με τα λάθη που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν. Καθόλου τυχαίο ότι οι ομάδες, σε κάθε ευκαιρία, ζητούν ξένους ρέφερι και σα να μην έφτανε αυτό άρον άρον μέχρι και η ΕΠΟ αποφάσισε να μπει VAR, έστω και όχι υποχρεωτικό, στη φάση των «16» του Κυπέλλου. 

Όσο ο Ολυμπιακός θα ξεφεύγει στη βαθμολογία τόσο το σύστημα θα ανεβάζει τους τόνους, ότι τάχα τους φταίει η διαιτησία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια οι ρέφερι σφυρίζουν υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και εναντίον άλλων. Ο Κλάτενμπεργκ στέλνει παντού το μήνυμα ότι αυτός είναι το αφεντικό και για να μην διαλυθούν τα πάντα φέρνει ξένους διαιτητές, από τη στιγμή που βλέπει ότι οι ρέφερι κάνουν εξόφθαλμα λάθη ακόμη και σε ασήμαντα παιχνίδια πρωταθλήματος, όπως και στο κύπελλο, όπου μέχρι τώρα δεν υπήρχε VAR.

Όσοι διαιτητές δεν αντέχουν (Σκουλάς, Γρατσάνης) αποφάσισαν να φύγουν. Όμως, ο σωστός δρόμος είναι να δείξουν ότι είναι καλύτεροι από τους ξένους, παρόλα αυτά τα λάθη τους είναι τόσο μεγάλα που «βγάζουν μάτια» και δείχνουν το χαμηλό επίπεδό τους.

Οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει το σκοτεινό σχέδιο κατά του Κλάτενμπεργκ. Δεν είναι μόνο η δημοσίευση μιας φωτογραφίας, λες και δεν έχει δικαίωμα να πάει σε ένα εστιατόριο για φαγητό ή απαγορεύεται να πάει στον Πειραιά...

Το σύστημα ανέβασε στροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια από τους... κύκλους που πήγαν να φτιάξουν και Ένωση Διαιτητών για να ξεσηκώσουν τους ρέφερι κατά του Άγγλου και γελάει ο κόσμος. Όμως, οι διαμαρτυρόμενοι θα έπρεπε να ξέρουν καλά ότι ο Κλάτενμπεργκ λογοδοτεί μόνο στις FIFA, UEFA. Επίσης, παραβλέπουν ότι και επί Περέιρα έρχονταν ξένοι ρέφερι, όμως δεν φώναζε κανείς ούτε οι διαιτητές!

Ο Κλάτενμπεργκ τους έδωσε ευκαιρίες. Στα ντέρμπι, δεν έβαζε Έλληνες στο VAR, όμως τα έκαναν μαντάρα! Δεν έβαλε τον Διαμαντόπουλο στο ΑΕΚ-Αρης 2-1 και έκανε μια από τις χειρότερες διαιτησίες των τελευταίων ετών;

Σχόλια