«Σφαγή» του Απόλλωνα στην Τούμπα από Κουτσιαύτη, Ευαγγέλου, ξευτίλισαν το VAR


SUPERLEAGUE 2021-22

(8η Αγωνιστική)

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-1

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου),

Μαυρουδής (Ηρακλείου)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)

AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)

Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

 

3': Σχεδόν με το… καλημέρα ο Κουτσιαύτης σφύριξε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Τουτουαρίμα είχε το πόδι του πατημένο στο έδαφος και ο Τέιλορ δημιούργησε την επαφή. Ο Ευαγγέλου δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, δηλαδή η ξευτίλα είναι ότι συμφώνησε μαζί του. Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας. Επίσης, στην εκτέλεση δύο παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν μέσα στην περιοχή και έπρεπε ο VAR (Ευαγγέλου) να συστήσει επανάληψη.

53'14''- 57': Ο Μαυρουδής αρχικά δεν είχε υποδείξει τον σκόρερ οφσάιντ, ο VAR (Ευαγγέλου) μετά από υπερβολική καθυστέρηση σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή ότι υπάρχει οφσάιντ και το γκολ του Ελ Καντουρί ακυρώθηκε, αφού έγινε χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ. Γιατί ο Ευαγγέλου καθυστέρησε να ακυρώσει το γκολ; Έψαχνε να βρει πως θα μετρήσει;

91’: Επρεπε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα όταν ο Αουγκούστο τη στιγμή της μεταβίβασης από τον αντίπαλο επιθετικό ανοίγει και τα δύο του χέρια μακριά από το σώμα του. Ο VAR (Ευαγγέλου) έπρεπε να συστήσει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, ο αμυντικός παίζει την μπάλα με το χέρι του που το είχε σε αφύσικη θέση μακριά από το σώμα του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευαγγέλου που ήταν διαιτητής στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός σφύριξε άμεσα πέναλτι, επειδή τάχα ο Ρέαμπτσιουκ σήκωσε ελάχιστα το χέρι του από το έδαφος, ενώ στην Τούμπα που ήταν VAR και είχε την δυνατότητα να δει την φάση στην οθόνη, δεν ενημέρωσε τον διαιτητή για πέναλτι.

93’: Ο διαιτητής σφύριξε άμεσα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως ο Ακπομ έχει ήδη αρχίσει να πέφτει, πριν τον ακουμπήσει ο Μπαξεβανίδης, ο οποίος βλέποντας ότι δεν έχει πιθανότητα να παίξει την μπάλα μαζεύει το πόδι του και μετά που ο επιθετικός έχει αρχίσει να κάνει την βουτιά έρχεται σε δεύτερο χρόνο σε επαφή με το σώμα του στο πόδι του αντιπάλου του που το κρατάει προς τα πίσω για να υπάρξει η επαφή. Το VAR έπρεπε να συστήσει ανασκόπηση της φάσης και όχι να συμφωνήσει με την απόφαση του διαιτητή…

Σχόλια