Από τον κακό Ευαγγέλου (στα Γιάννινα) στον χειρότερο (Φωτιά) στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός – Νέο... άρωμα μπλόκου


Νέος ορισμός-πρόκληση στον Ολυμπιακό. Στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών), μια επιλογή που επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και είχε μια διαιτησία κόντρα στον Ολυμπιακό. Για το παιχνίδι του Σαββάτου (30/10) Παναιτωλικός-Ολυμπιακός ο Κλάτενμπεργκ πήγε από έναν κακό διαιτητή σε έναν χειρότερο! Έβαλε τον Φωτιά (Πέλλας) να σφυρίξει το παιχνίδι και σα να μην έφτανε αυτό του έδωσε και μήνυμα ασυλίας αφού τον όρισε VAR στο Ιωνικός-Βόλος που γίνεται τη Δευτέρα (1/11), όπου όρισε διαιτητή τον Ευαγγέλου, δηλαδή σμίγει ξανά το δίδυμο του Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 που έγινε το Δεκέμβριο του 2019.

Την τρέχουσα σεζόν ο Φωτιάς ήταν VAR στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0, με διαιτητή τον Γκορτσίλα (Μακεδονίας). Με το ξεκίνημα, μόλις στο 3’, δεν έδωσαν πέναλτι μαρς. Δεν υπάρχει αμφιβολία, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ντένιτς ανέτρεψε τον Βαλμπουενά, χρησιμοποιώντας το χέρι του, το έβαλε στον ώμο του Γάλλου και… γκρέμισε τον αντίπαλό του.

Ο Φωτιάς ήταν απαράδεκτος και ως διαιτητής στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 για τα πλέι οφ της SL που έγινε στις 12/5/21, όπου σε ένα αδιάφορο ματς, αν και διεθνής, έδειξε χαμηλό επίπεδο και έλλειψη προσωπικότητας:

1) Σε ματς με κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ είναι μόνο 14-12 υπέρ του.

2) Στο 74’ ο Σφιντέρσκι ρίχνει αγκωνιά στον Ρέαμτσιουκ, «γαργάρα» η κάρτα από τον Φωτιά.

3) Στο 83’ κάνουν διαδοχικό φάουλ στον Βαλμπουενά οι Μιχαϊ, Αουγκούστο αλλά την... τρώει ο Βαλμπουενά επειδή εκνευρίστηκε!

Το... έπος στο Βόλο

Κανονικά ο Φωτιάς δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα των διαιτητών, παρόλα αυτά ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο τον έκανε διεθνή αλλά έφτασε στο σημείο να τον ορίζει συνέχεια σε ματς του Ολυμπιακού. «Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα», είχε αναφέρει ο Χούμπελ στη γραπτή του δήλωση, με αφορμή την πιο κακή διαιτησία των τελευταίων ετών στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν με VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και με βοηθό τον Φίλο (Βοιωτίας) δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17’ ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί.

Πριν από το ματς του Βόλου είχαν προηγηθεί κι άλλα λάθη του Φωτιά σε βάρος του Ολυμπιακού. Για παράδειγμα στις 25 Φεβρουαρίου 2019, σφύριξε Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1. Κι όμως ακόμα και σ’ αυτό το ματς κι ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν 4-0 στο 46’ αρνήθηκε να δώσει ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών, όταν ο τερματοφύλακας Στρέζος ανέτρεψε τον Χασάν. Να αναφέρουμε ότι το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, στις 27/10/19 είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δεν μέτρησε τέρμα επειδή ο Φωτιάς ως VAR είδε χέρι του Γκιλιέρμε στη σέντρα και κάλεσε στην οθόνη τον Πορτογάλο Σόουζα για να το ακυρώσει! Σα να μην έφτανε αυτό, ήθελε να βγάλει στο γήπεδο τον Σόουζα, μετά τη λήξη του αγώνα,  για να αποβάλει τον Σεμέδο και φυσικά αν γινόταν και αυτό θα... έγραφε ιστορία!

Ο Φωτιάς δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα της Super League και λόγω της διαιτησίας του στο περσινό παιχνίδι των πλέι οφ της SL 2 Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1, ένα ματς... τελικός που έκρινε την άνοδο, για την ακρίβεια την έκρινε ο Φωτιάς με τα λάθη του...

Διαιτητής Β’ Ολλανδίας στο VAR

Κι όμως ο Κλάτεμπεργκ γνωρίζει ότι ο αγώνας Παναιτωλικός-Ολυμπιακός έχει δυσκολίες, αφού έφερε τον 31χρονο Ολλανδό Κλέι Ρούπερτι για το VAR του αγώνα ΑΕΚ-Αρης, όπου όρισε τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) και τον έβαλε VAR και στο ματς των «ερυθρόλευκων» στο Αγρίνιο!

Ο Ρούπερτι είναι ρέφερι της Β’ Ολλανδίας και έχει ξανάρθει στην Ελλάδα. Για παράδειγμα πέρσι (12η αγωνιστική) ήταν VAR στο Αρης-ΠΑΟΚ 1-0 και Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, όπως και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5 στις 4 Απριλίου 2021, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ.

Οι βοηθοί του Φωτιά

Πρώτη βοηθός του Φωτιά στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός θα είναι η Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και δεύτερος ο Πάτρας (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος διαιτητής ο Αγγελάκης (Μακεδονίας). Βοηθός του Ρούπερτι στο VAR ο Μπαλτάς (Αχαΐας) που σα να μην έφτανε που είναι από την ΕΠΣ Αχαϊας, μια «σκληρή» ένωση του μπλοκ του νότου έχει καταγωγή και από την Αιτωλοακαρνανία (ανιψιός του πρώην διεθνή διαιτητή Βασίλη Νικάκη).

Σχόλια