Γκρίνιαζαν από την ΕΠΟ μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη, Ινφαντίνο και οι FIFA, UEFA έστειλαν επιστολή στον Αυγενάκη για να κάνει αλλαγές στους νόμους! – Αν λυθεί το θέμα δεν θα έχουν λόγο να τηλεφωνούν στην Ελβετία και να δείχνουν ότι... υπάρχουν!


-Από τη χαρά τους ξέχασαν να σβήσουν και το μέιλ, όπου εστάλη η επιστολή των FIFA, UEFA, την οποία δημοσιοποίησε η ομοσπονδία!

 

Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μέσω e-mail: grafeioyfypourgou@gga.gov.gr

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση την ομόφωνη υιοθέτηση του αναθεωρημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Επικυρώνοντας τις καταστατικές μεταρρυθμίσεις, τα Μέλη της ΕΠΟ έθεσαν ένα ορόσημο στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η οποία απορρέει απευθείας από τη Δήλωση Προθέσεων που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και των FIFA και UEFA, αντίστοιχα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Καταστατικό έθεσε τα θεμέλια για μια πιο σύγχρονη και εύρωστη ΕΠΟ και ότι θα παρέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα απαιτούμενα εκείνα μέσα προκειμένου να καταστεί πιο βιώσιμο και πιο επιτυχημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι έφτασε πλέον η ώρα να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Όπως θα ενθυμείστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA.

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,

Kenny Jean-Marie Επικεφαλής Τμήματος Εθνικών  Ομοσπονδιών FIFA

 

Zoran Lakovic Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών  UEFA

κοιν.:

- Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

- κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας, Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελληνικής

Δημοκρατία

 

Σχόλια