Η προσφυγή της ΑΕΛ «απειλεί» την ΕΠΟ με... ανατροπές


Εβδομάδα εξελίξεων για την ΕΠΟ. Τη Δευτέρα (27/9) συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας και δεν αποκλείεται την επόμενη φορά να έχει αλλάξει η σύνθεσή της αλλά και παράλληλα να πρέπει να εκλέξουν νέο προεδρείο! Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πάρκο Γουδή περιμένουν με κομμένη την ανάσα της έκβαση της προσφυγής της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (27/9).

Η ΑΕΛ ζητεί την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, η οποία κατάργησε την αδειοδότηση για 11 ομάδες που ανέβηκαν, λόγω αναδιάρθρωσης, από τη Football League στη Super League 2. Παράλληλα, ζητεί την έκπτωση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου, Αστέριου Αντωνίου και του ταμία, Κλεάρχου Τζαφέρη που πλειοψήφησαν για την απόφαση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ... «θα συντάσσει κανονισμούς που διέπουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και την οργάνωση των διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και θα διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Μόνο οι κανονισμοί των διοργανώσεων δεν δύνανται να τροποποιηθούν από την- έναρξη των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων. Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κατ' εξαίρεση, τροποποιήσεις αναγκαστικού χαρακτήρα που αφορούν αποφάσεις των FIFA/UEFAισχύουν από την οριζόμενη από αυτές ημερομηνία θέσης σε ισχύ». Αυτό είναι το άρθρο 35, παράγραφος ζ του καταστατικού της ΕΠΟ που επικαλείται η ΑΕΛ.

Αν ο Κούγιας δικαιωθεί, σχετικά με το αίτημά του  για την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη, τότε στην ΕΠΟ θα γίνει... μύλος, επειδή αλλάζουν οι ισορροπίες. Θα εκπέσουν δυο που ανήκουν στο μπλοκ του νότου και ένας στο μπλοκ του βορρά και τις θέσεις τους θα πάρουν οι Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Τόκας (ΕΠΣ Πιερίας), Σαρηγιαννίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής). Αν συμβεί αυτό, τότε την πλειοψηφία θα αποκτήσει το μπλοκ του βορρά και θα μπορεί να εκλέξει δικό του αναπληρωτή πρόεδρο, ο οποίος θα διοικεί την ομοσπονδία, καθώς εκλογές για πρόεδρο προβλέπονται το καλοκαίρι του 2022. Για όσους δεν κατάλαβαν, στην ΕΠΟ θα γίνει... ανατροπή.

Κατά άλλα, στην ΕΠΟ νομίζουν ότι έχουν χιούμορ καθώς, στην ΕΕ της Δευτέρας (27/09), αποφάσισαν να επικυρώσουν την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Αρα, ο Κούγιας αν θέλει μπορεί να αιτηθεί και την έκπτωση όλων των μελών της ΕΕ που 

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι μπορεί να είναι... σύμμαχοι, όμως ο «εμφύλιος» στην ΕΠΟ είναι... κατάσταση διαρκείας! Προϋπάρχει από την εποχή Γραμμένου, ενώ, τελευταία, φούντωσε με αφορμή τη διαιτησία, αν και από την ΑΕΚ κάνουν τα πάντα για να πείσουν ότι δεν φταίνε αυτοί, με επιχειρήματα που μόνο γέλιο προκαλούν! Το κακό για αυτούς είναι ότι ξέρουν και άλλοι πως έγιναν οι πίνακες!

Σχόλια