«Φαγώθηκαν» στην ΕΠΟ για να μάθουν για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ινφαντίνο, όμως έμειναν με την… όρεξη


«Ψυχρολουσία» για την ΕΠΟ αποτέλεσε η συνάντηση, μεσοβδόμαδα, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη Νέα Υόρκη. Μια προγραμματισμένη συνάντηση, όμως στο Πάρκο Γουδή δεν ήξεραν τίποτα και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι τους… ήρθε κάπως.

Ο λόγος είναι ότι το εξέλαβαν, κι έτσι είναι, ότι πρόκειται για ισχυρό μήνυμα ότι η Κυβέρνηση και η παγκόσμια ομοσπονδία συνεργάζονται για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν στο... κάδρο την ΕΠΟ και δεν καταθέτουν τα όπλα, παρότι το σύστημα «φρόντισε» να διώξει τον Ζαγοράκη από την προεδρία.

Μητσοτάκης και Ινφαντίνο συζήτησαν τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο (παραίτηση Ζαγοράκη, κατάσταση στην ΕΠΟ, ολιστική μελέτη). Άρα, αναμένονται και μέτρα από τη FIFA.

Το χειρότερο όλων είναι ότι στην ΕΠΟ «φαγώθηκαν» να μάθουν για την ατζέντα της συνάντησης, όμως δεν έμαθαν τίποτα. Για αυτό και δεν λένε να ηρεμήσουν! Έκαναν τηλέφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και πάλι έπεσαν σε… σιγή ασυρμάτου! Από τη FIFA δεν μπορούσαν να μάθουν, επειδή οι «γέφυρες» είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Οι επαφές είναι μόνο για τυπικά θέματα. Μέχρι που σκέφτηκαν να στείλουν επιστολή ότι τάχα η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει αλλαγές στο αυτοδιοίκητο, όμως ξέρουν ότι δεν πρόκειται να βρουν άκρη, επειδή για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο, οι υπερκείμενες αρχές (FIFA, UEFA) συνομιλούν απευθείας με στελέχη της Κυβέρνησης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε δώρο στον Πρωθυπουργό μια φανέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τον αριθμό «9», καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, πρόσφερε στον Ινφαντίνο ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σχόλια