Για τρεις λόγους θα γίνει δεκτή η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της κεντρικής διαχείρισης


Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγε ο Ολυμπιακός και ζητεί την ακύρωση της απόφασης της ΓΣ της Super League για την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, από τη σεζόν 2023-4. Η υπόθεση θα συζητηθεί την άλλη Τρίτη (5/10).

Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί εναντίον της διοργανώτριας, από τη στιγμή που πάρθηκε (9/9), από τη ΓΣ της Super League, η τελική απόφαση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Για την ακρίβεια, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ το είπε και το έκανε, καθώς ήταν θέμα χρόνου να καταθέσει την προσφυγή.

Διαβάστε γιατί θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός:

1) Ο ένας λόγος είναι ότι απόφαση για κεντρική διαχείριση είναι αντίθετη προς το νόμο που δίνει το δικαίωμα στις ΠΑΕ να τα διαπραγματεύονται μόνες τους.

2) Ούτε μπορεί κανείς να υποχρεώσει μια ομάδα τι θα κάνει με τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, είναι κόντρα στους κανόνες τις ελεύθερης αγοράς. Δηλαδή, μπορεί ο ιδιοκτήτης της Α επιχείρησης να πει πως θα δουλέψει η Β που είναι και ανταγωνιστική;

3) Ας μην ξεχνάμε ότι το άπαν στο ποδόσφαιρο ήταν η τήρηση της νομιμότητας. Και στην περίπτωση αυτή οι κανονισμοί δικαιώνουν τον Ολυμπιακό.

Μπορεί κάποιοι να συμφώνησαν με την κεντρική διαχείριση, όμως αυτή η κίνησή τους έχει σχέση με τη συντήρηση ενός συγκεκριμένου συστήματος που ο Ολυμπιακός πολεμά.

Πλην Ολυμπιακού, με την κεντρική διαχείριση, διαφώνησε και ο Παναθηναϊκός.

Σχόλια