«Άστραψε και βρόντηξε» ο Κούγιας κατά των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη – Ολη η «καυτή» αγόρευσή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ


Εκδικάστηκε την Τρίτη (28/9), σε ακροαματική διαδικασία που κράτησε πάνω από δυο ώρες, η προσφυγή της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ (ΕΕΘ), η οποία κατάργησε τα κριτήρια αδειδότησης για 11 ΠΑΕ που ανέβηκαν από την FL στην SL 2, λόγω αναδιάρθρωσης. Η ΑΕΛ ζητεί την ακύρωση της απόφασης για την οποία, όπως είπε ο Κούγιας, «δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, υπάρχει ντραβέρι».

Ακόμη, ζητεί την έκπτωση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, τον οποίο κατηγόρησε ότι κινήθηκε «με αντικαταστατικό και αυθαίρετο τρόπο», ενώ «άστραψε και βρόντηξε τόσο κατά του αντιπροέδρου Αστέριου Αντωνίου όσο και κατά του ταμία Κλέαρχου Τζαφέρη που πλειοψήφησαν στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Ακόμη, ανέφερε ότι «η ΕΠΟ αποφάσισε να καταργήσει την αδειοδότηση για τις παχιές αγελάδες ενός περίεργου συστήματος».

Απόφαση, από το Διαιτητικό Δικαστήριο, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα...

Αναλυτικά η αγόρευση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια:

- «Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ είναι αναρμόδιο όργανο για να τροποποιήσει κανονισμούς. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου εισήγαγε την υπόθεση, για την κατάργηση της αδειοδότησης των 11 ομάδων, λειτουργώντας με αντικαταστατικό και αυθαίρετο τρόπο».

-«Δεν υπήρχε επείγον ζήτημα που να απαιτούσε τροποποίηση. Αφορά τροποποίηση κανονισμού ομοσπονδίας. Είναι μια μεθόδευση του Δημητρίου που αποφάσισε να εισάγει το θέμα στην ΕΕΘ χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, ο Μπουτσικάρης ψήφισε με μέιλ».

-«Η απόφαση ακυρώνει τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Στις 19 Ιουνίου 2021 με νόμο αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση, εφόσον οι ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις. Σε συνέχεια δημοσίευσης νόμου, η ΕΕΘ με Δημητρίου, Αντωνίου Τζαφέρη στις 24/6, δηλαδή τα ίδια πρόσωπα που πήραν την απόφαση, πρωτοστατούντος του Λεουτσάκου αποφάσισε, για λόγους ισονομίας, όλες οι ομάδες να μπουν στο καθεστώς αδειοδότησης. Να αδειοδοτηθούν από την ΕΠΟ και οι ομάδες που ανεβαίνουν λόγω συγχώνευσης»...

-«Στις 28/6 η ΕΕΘ έκανε δεκτό το αίτημα της SL 2 ορίζοντας ως προθεσμία για την κατάθεση φακέλων αδειοδότησης την 14η Ιουλίου 2021, ώστε η διαδικασία αδειοδοτησης να ολοκληρωθεί πριν έναρξη πρωταθλήματος. Δεν μπορεί να δαπανούμε 1,5 εκατ. για να πάρουμε αδειοδότηση, στην ίδια διαδικασία μπήκαν πρωταθλήτριες FL που επίσης δεν αδειοδοτήθηκαν. Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Αστέρας Βλαχιώτη, Τρίγλια-Ηρακλής, για όλους αυτούς, που ευνοούνται από την απόφαση, ακολουθήθηκε κανονικά η διαδικασία».

-«Στις 29/6 εστάλη έγγραφο για να προετοιμαστούν, δηλαδή 2,5 μήνες πριν».

-«Η ΕΠΟ αποφάσισε να καταργήσει την αδειοδότηση για τις παχιές αγελάδες ενός περίεργου συστήματος».

-«Προβλέπονταν κυρώσεις για τις 11 ενδιαφερόμενες ΠΑΕ, όπως πρόστιμο 10.000 ευρώ, απαγόρευση μεταγραφών. Συμφώνησαν η SL, ο διευθυντής αδειοδότησης Γιώργος Δημητρίου, το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης».

-«Η ΕΕ της ΕΠΟ έδωσε χαριστική παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου. Οι 10 ΠΑΕ κατέθεσαν φακέλους, δεν είπαν δεν προλαβαίνουμε και στις 29 Ιουλίου κατέθεσαν φακέλους».

-«Στις 9 Αυγούστου το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης εξέτασε εννέα ΠΑΕ (Αιγάλεω, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Επισκοπή, Θεσπρωτός, Ιάλυσος κτλ). Δεν πήραν άδεια και μόνο τέσσερις κατέθεσαν έφεση».

-«Η διαδικασία είναι καθεστώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, αν δεν ισχύσει».

-«Μέχρι τις 9/8 δεν υπάρχει αίτημα για ακύρωση της αδειοδότησης».

-«Στις 8 Σεπτεμβρίου, τότε ουσιαστικά καταρρέει το επιχείρημα ότι δεν πήραν άδεια, έχουν πάρει άλλοι στο δευτεροβάθμιο. Μάλιστα Επισκοπή και Πιερικός διαμαρτύρονται ότι έχουν πλήρη φάκελο».

 -«Στις 9 Σεπτεμβρίου η ΕΕ ΕΠΟ δεν έλαβε απόφαση, είπε ότι δεν αφορά αρμοδιότητες και ότι τις έχει η UEFA».

-«Ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου είναι συνταξιούχος τραπεζικός, ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου είναι γραμματέας συνεταιρισμού, ο τρίτος που δεν ξέρουμε πως κινείται ζωή του, όλοι αυτοί αγνοούν Μπουτσικάρη που είναι δικηγόρος και παίρνουν μια απόφαση που δυσφημεί την ΕΠΟ. Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, υπάρχει ντραβέρι».

-«Καταλυτικό επιχείρημα είναι ότι στην ΕΕ παρίστανται όλοι οι νομικοί. Στις 30/7/21 η ΕΕ της ΕΠΟ δεν ενέκρινε αίτημα SL2 περί δικαιώματος μεταγραφών ομάδων που δεν πήραν άδεια. Εκεί οι νομικοί σύμβουλοι επικαλέστηκαν τα κριτήρια αδειοδότησης. Γιατί δεν είπαν ότι οι ομάδες δεν έχουν λόγο να πάρουν άδεια;»

Από την πλευρά της ΕΠΟ και των ομάδων που έκαναν πρόσθετες παρεμβάσεις υποστήριξαν:

-«Δεν υπάρχει τροποποίηση κανονισμού, η 17/9 είναι καταληκτική ημερομηνία για μεταγραφές και για αυτό το θέμα εισήχθη στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων».

-«Δεν παραβιάστηκε διάταξη καταστατικού».

-«Ούτε διάταξη κανονισμού αδειοδότησης».

-«Χρειάζεται χρόνος για σύγκλιση της ΕΕ της ΕΠΟ».

-«Οι 11 ομάδες δεν ήταν υπόχρεες να τηρήσουν τον κανονισμό αδειοδότησης».

-«Δεν μπορούν να υπαχθούν στα κριτήρια αυτά, επειδή μπήκαν κανονισμό με τη λήξη σεζόν, όχι το Δεκέμβριο».

-«Δεν υπάρχει τροποποίηση κανονισμού, άρα δεν προβλέπεται έκπτωση».

-«Εμάς δεν μας ενημέρωσαν για κανονισμό αδειοδότησης, πληρώσαμε απλά το παράβολο».

-«Η προσφυγή της ΑΕΛ είναι λόγω διαμάχης με την ΕΠΟ»...

Πρόσθετες παρεμβάσεις έκαναν το Αιγάλεω, ο Αλμωπός Αριδαίας, η Καλλιθέα, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Τρίγλια και ο ΠΣΑΠ.

Σχόλια