Απέτυχε το... πείραμα του Κλάτενμπεργκ με τους Ελληνες βοηθούς (Μεϊντανάς, Καραγκιζόπουλος) – Ο Άγγλος πότε θα καταλάβει ότι γελάνε και μαζί του με τέτοιες διαιτησίες;


Εκτέθηκε ο Κλάτενμπεργκ με το να ακούει τη... μουρμούρα των Ελλήνων διαιτητών και να κάνει βήματα, προκειμένου να τους δίνει δύσκολα ματς. Έβαλε βοηθούς από τον πίνακα της Super League στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0, το οποίο σφύριξε ο Ιταλός Βαλέρι, αλλά ο Μεϊντανάς (Αχαΐας) νόμισε ότι είχε πάει ταξιδάκι, όπως και ο Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) ο πρώτος βοηθός στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2.

Στην Τούμπα ο Μεϊντανάς  είδε το οφσάιντ στο γκολ του Μπίσεσβαρ στο 23’, όμως δεν σήκωσε τη σημαία του στο γκολ του Μοχαμάντι (83’), αν και είναι ο ορισμός της παρεμπόδισης του οπτικού πεδίου του τερματοφύλακα (Πασχαλάκη) από αντίπαλο (Ανσασιφάρντ). Ο Μεϊντανάς δεν είδε την περίπτωση, είναι αδικαιολόγητος επειδή είναι ο ορισμός του κανονισμού και χρειάστηκε το VAR για να εφαρμοστεί.

Κατώτερος των περιστάσεων και ο Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Το οφσάιντ του Σίτο στο Αστέρας-Ολυμπιακός 0-2 έβγαζε μάτια αλλά αυτός έτρεξε στη σέντρα (14’). Μπορεί το VAR να άργησε, όμως πάλι καλά που το ακύρωσε, επειδή, να μετρούσε, θα γελούσαν και τα παρδαλά κατσίκια...

Επίσης:

Κακώς ο Καραγκιζόπουλος (85') υπέδειξε άμεσα οφσάιντ, σε βάρος του Ελ Αραμπί, έπρεπε να κάνει χρήση delay, ήταν στην ίδια ευθεία, (σε τέτοιες οριακές περιπτώσεις υπάρχει οδηγία να γίνεται η υπόδειξη μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης). Αν σε αυτή την φάση η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα τότε θα γινόταν ο έλεγχος από το VAR. Οι βοηθοί που υποδεικνύουν «άμεσα» τέτοιες οριακές περιπτώσεις οφσάιντ, δίνουν την εντύπωση ότι καθαρίζουν την επίθεση, που κατά 50 % (και βάλε) θα γινόταν γκολ.

 

Σχόλια