1) Και η ΕΠΟ στην ...ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη, Ινφαντίνο, 2) Η δεύτερη ψυχρολουσία με την επιστολή


Για να μαθαίνουν και στην ΕΠΟ τα νέα... Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη, ζήτησε ο ίδιος ο Ινφαντίνο, ήταν προγραμματισμένη και απόδειξη αποτελεί ότι ήταν έτοιμα και τα δώρα που αντάλλαξαν, ειδικά η φανέλα με το 9 με το όνομα του Πρωθυπουργού τυπωμένο, επιβεβαιώνει το τελευταίο (σ.σ. τα περί προγραμματισμού).

Τι ήθελε ο πρόεδρος της FIFA από τον Πρωθυπουργό; Να κλείσει ραντεβού με τον Έλληνα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είναι αρμόδιος και για θέματα ποδοσφαίρου, επιζητώντας να υπάρχει και καλή συνεργασία (της FIFA με την ΕΕ). Παράλληλα, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με την ομοσπονδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ινφαντίνο είναι υπέρ της παρέμβασης της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί την κάθαρση και φυσικά δεν άρεσε σε κανέναν από τους δυο ότι το σύστημα εξανάγκασε τον Ζαγοράκη σε παραίτηση.

Η συνάντηση έγινε προ ημερών, όμως στην ΕΠΟ ακόμη δεν έχουν συνέλθει. Δεν είναι μόνο ότι δεν γνώριζαν για τη συνάντηση, ενώ αν ήταν μια κανονική ομοσπονδία και τους υπολόγιζαν, θα ίσχυε το αντίθετο, επειδή αυτό επιβάλει το πρωτόκολλο. Δεν είναι μόνο ότι η ομοσπονδία είναι απομονωμένη από τις FIFA, UEFA. Το πιο βαρύ από όλα είναι ότι οι υπερκείμενες αρχές έχουν συνομιλητή τους την Κυβέρνηση για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου και όχι την ομοσπονδία.

Μέσα στη ζάλη τους, που δημιούργησε ο... κεραυνός της συνάντησης Μητσοτάκη-Ινφαντίνο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ομοσπονδία θύμισαν στους ξένους ότι η Κυβέρνηση, τάχα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.

Η επιστολή ήρθε αλλά δεν είναι σκληρή όπως θα την ήθελαν στο Πάρκο Γουδή! Οι FIFA, UEFA ζητούν συνεργασία και στην ΕΠΟ έπεσαν… ξεροί! Οι υπερκείμενες αρχές τους… προσγείωσαν ανώμαλα για μια ακόμη φορά.

Για να μπείτε στο κλίμα διαβάστε πόσο ευγενική είναι η επιστολή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Όπως θα ενθυμείστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA.

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας»…

Σχόλια