Αστέρας-Ολυμπιακός 0-2: Τραγικός ο βοηθός Καραγκιζόπουλος, διαφορετικές αποφάσεις για παρόμοιες φάσεις


SUPER LEAGUE 2020-21

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας),

Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

 

Απίστευτος ο βοηθός Καραγκιζόπουλος στην Τρίπολη! Πως γίνεται σε παρόμοιες φάσεις να κάνει τα αντίθετα, τη μια άφησε να εξελιχθεί (στη εστία του Ολυμπιακού), τη άλλη την… έκοψε (στην εστία του Αστέρα); Μόνο γέλια προκαλούν τέτοιες περιπτώσεις!

 -Στο 14’, ο Καραγκιζόπουλος δεν υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Σίτο που σκόραρε και εκτέθηκε από το VAR (σ.σ. μετά από έλεγχο δεν μέτρησε το γκολ), ενώ στο 85’ σταμάτησε αμέσως τον Ελ Αραμπί!

Αναλυτικά:

14' ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε γκολ με τον Σίτο, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, ένα οφσάιντ που έβγαζε μάτια. Όμως, ο βοηθός Καραγκιζόπουλος δεν το υπέδειξε και έτρεξε προς τη σέντρα. Τελικά, εκτέθηκε μετά από έλεγχο του VAR. Εγινε χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Όπως φάνηκε, ο Σίτο ήταν οφσάιντ την στιγμή που έγινε το σουτ του Κρέσπι πριν την απόκρουση του Βατσλίκ.

45': Σωστά ο Καραντώνης υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Σισέ, για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Όμως έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα και στον Μπαραλες, γιατί με χαρακτηριστική κίνηση προς το διαιτητή, του ζήτησε να υποδείξει κάρτα στον αντίπαλο του. Αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό.

46': Σωστά ο Καραγκιζόπουλος υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Τικίνιο.

59': Σωστά ο Κωνσταντίνου υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

85': Κακώς ο Καραγκιζόπουλος υπέδειξε άμεσα οφσάιντ, σε βάρος του Ελ Αραμπί, έπρεπε να κάνει χρήση delay, ήταν στην ίδια ευθεία, (σε τέτοιες οριακές περιπτώσεις υπάρχει οδηγία να γίνεται η υπόδειξη μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης). Αν σε αυτή την φάση η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα τότε θα γινόταν ο έλεγχος από το VAR. Οι βοηθοί που υποδεικνύουν «άμεσα» τέτοιες οριακές περιπτώσεις οφσάιντ, δίνουν την εντύπωση ότι καθαρίζουν την επίθεση, που κατά 50 % (και βάλε) θα γινόταν γκολ.

 

Σχόλια