Χάθηκαν όλες οι προθεσμίες της UEFA προς την ΕΠΟ: «Έθαψε» όλες τις αλλαγές και δημιούργησε ένα... έκτρωμα


Η ανοχή προς την ΕΠΟ δεν έχει προηγούμενο, αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν παρέλθει οι προθεσμίες για την Ολιστική Μελέτη των FIFA, UEFA, για τις αλλαγές που επιβάλλεται να κάνει. Η ομοσπονδία ήδη έπρεπε να είχε γυρίσει σελίδα καθώς το πρώτο βήμα ήταν να γίνει το Μάρτιο και το δεύτερο τον Ιούνιο.

Ξεκάθαρα πράγματα και εθελοτυφλούν όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ΕΠΟ είναι προκλητική. Δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τίποτα, ούτε έχει την τόλμη να απορρίψει την Ολιστική Μελέτη, παρά δημιούργησε ένα «έκτρωμα» με την ελπίδα να κάνει «παζάρια».

Οσα περιλαμβάνει η Ολιστική Μελέτη έπρεπε ήδη να είχαν γίνει. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ ανέβαλε τη ΓΣ που θα την ψήφιζε για τις 27 Αυγούστου. Διαβάστε τι δεν έκανε...

Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο έπρεπε:

Να είχε προσληφθεί διευθύνων Σύμβουλος, αναπληρωτής Δ/Σ και Τεχνικός Διευθυντής. Επίσης, έπρεπε να προβλεφθεί ότι ο ρόλος της εκλεγμένης Εκτελεστικής Επιτροπής είναι μόνο να εκπονεί στρατηγική. Τα επιχειρησιακά καθήκοντα και η λειτουργία της Ομοσπονδίας είναι αποκλειστική ευθύνη του Διευθύνοντος Συμβούλου χωρίς παρεμβάσεις. Ομοίως και για τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή (εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών και φύλων, τα εκπαιδευτικά των προπονητών, η ανάπτυξη ποδοσφαίρου σάλας και παραλίας, η ερασιτεχνική άνθιση).

Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο έπρεπε:

Να ψηφιστεί η ΓΣ της ΕΠΟ, να αποτελείται από εκπροσώπους όλων των φορέων του ποδοσφαίρου με επαρκή και δίκαιη ισορροπία στην αναλογία των ψήφων. Η FIFA και η UEFA προχώρησαν σε ισχυρότατη σύσταση για συμμετοχή και των: Α) Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Β) Ποδοσφαίρου Γυναικών, Γ) Διαιτητών, Δ) Ποδοσφαίρου Αμμου. Όμως, η ομοσπονδία ενέκρινε τη Ένωση προπονητών ποδοσφαίρου.

Ακόμη μέχρι τον Ιούνιο έπρεπε:

Να ψηφιστεί, ώστε τα μέλη της ΕΕ να μην είναι εκλέκτορες της Γενικής Συνέλευσης αλλά και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει ισορροπία εκπροσώπησης των σημαντικών φορέων (αναλογία εκλεγμένων από επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο). Οι αποφάσεις σε θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να ανατεθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, υπάρχει αλλά έπρεπε ήδη να έχει αναβαθμιστεί. Να θεσπιστούν όρια θητειών. Έπειτα από κάθε συνεδρίαση να δίδεται Συνέντευξη Τύπου. Να δημιουργηθεί Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης & Συμμόρφωσης, με σκοπό την επιτήρηση, τις οδηγίες και τον έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας στο πλαίσιο της καλής διακυβέρνησης. Η συγκεκριμένη επιτροπή να είναι 5μελής με 4ετές συμβόλαιο και να την απαρτίζουν ειδικοί επαγγελματίες από την αγορά με οικονομικά και διοικητικά προσόντα και προϋπηρεσίες, σεβαστοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία.

 

 

Σχόλια