Η προειδοποίηση της UEFA και η ΕΠΟ που νομίζει ότι μπορεί να κρυφτεί...


Στις 14 Ιουλίου η FIFA και η UEFA έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ που τη βάζουν στο... πέναλτι. «‘Η ψηφίζετε την Ολιστική Μελέτη, ή δεν υπάρχετε για μας», είναι η κεντρική ιδέα μιας αυστηρής επιστολής που αν τη διάβαζε κάποιος θα τη συνέκρινε, ως προς την αυστηρότητά της, με αυτή που είχε στείλει η FIFA το 2007, προαναγγέλλοντας Grexit.

Άρα, τα πράγματα για την ΕΠΟ δεν είναι σοβαρά, είναι πολύ σοβαρά. Όμως, στο Πάρκο Γουδή δείχνουν να μην το έχουν αντιληφθεί, καθώς, στις 19 Ιουλίου, η ΓΣ της ΕΠΟ ανέβαλε την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης. Ενόψει της ΓΣ της Παρασκευής (27/8) επεξεργάζονται διάφορα σενάρια είτε για νέα αναβολή είτε, το πιο πιθανό, για να ψηφίσουν το «έκτρωμα» που έχουν ετοιμάσει και να λένε ότι την ψήφισαν, νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με «κουτόφραγκους».

Με βάση τα παραπάνω, στην ομοσπονδία δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η UEFA ήδη ξεκίνησε το οικονομικό εμπάργκο προς την ΕΠΟ που αν εξακολουθήσει την ίδια τακτική, να... αμολάει αετό, έχει προειδοποιήσει ότι θα πάρει σκληρότερα μέτρα. «Είναι άκρως σημαντικό για την ΕΠΟ να κατανοήσει ότι η υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης είναι αποφασιστικής σημασίας», αναφέρει η κοινή επιστολή των FIFA, UEFA και δεν είναι η πρώτη που έστειλαν. Είχε προηγηθεί μια ακόμη στις 24 Ιουνίου, πριν τη Τακτική ΓΣ της ΕΠΟ, που επίσης χτυπούσε το... καμπανάκι.

Και κάτι ακόμη. Στην ΕΠΟ κάνουν προπαγάνδα και λένε ότι οι Ολιστική Μελέτη είναι... εισήγηση. Όμως, στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν υπάρχει τέτοια λέξη, παρά αναφέρονται σε «συστάσεις» της Ολιστικής Μελέτης.


Σχόλια