Άρχισαν τα δύσκολα και η UEFA... εξαφάνισε τους Ελληνες ρέφερι


Ως εδώ, δηλαδή στα... ρηχά νερά, ήταν το «βασίλειο» των Ελλήνων διαιτητών. Όταν τα ματς ήταν εύκολα και παράλληλα ήταν και πολλά, δηλαδή από το πρώτο μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς, άντε και σε κανένα του Τσάμπιονς Λιγκ στο ίδιο επίπεδο (πρώτο και δεύτερο προκριματικό), οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές έπαιρναν αγώνες. Όμως, αυτό γινόταν επειδή τα παιχνίδια ήταν πολλά, άρα έπρεπε να παίζουν όλοι, ενώ χρειαζόταν διαιτητές καθώς οι καλοί ρέφερι έπρεπε να κάνουν τα μπάνια τους. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο, αλλά μετά... εξαφανίζονται, λες και δεν υπάρχουν Έλληνες διεθνείς για την UEFA. Αυτό δείχνει ότι δεν τους υπολογίζει.

Τώρα που άρχισαν τα δύσκολα παιχνίδια, δηλαδή τα πλέι οφ και των τριών διασυλλογικών διοργανώσεων (Champions League, Europa League, Conference League) οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές μπήκαν στη «ναφθαλίνη». Επαναλαμβάνομε όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Απόδειξη ότι μόνο ο Σιδηρόπουλος πήρε διεθνή ορισμό στα πλέι οφ. Πιο συγκεκριμένα μπήκε στα πλέι οφ του Europa League και την περασμένη Πέμπτη σφύριξε το παιχνίδι Ρέιτζερς (Σκωτία)-Αλασκέρτ (Αρμενία) 1-0. Ναι, τον έβαλαν σε ματς της πρώτης αγωνιστικής και όχι σε ρεβάνς! Μην τύχει κανένα δύσκολο.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κλάτενμπεργκ επεφύλασσε τη δική του ψυχρολουσία στους Ελληνες διεθνείς, επιβεβαιώνοντας το χαμηλό επίπεδό τους! Έβαλε τον Ευαγγέλου τέταρτο του Σιδηρόπουλου στο προαναφερόμενο παιχνίδι! Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει τον Ευαγγέλου διεθνή, αν και είναι 37 ετών; Ένα... λογικό σενάριο, ένα ακόμη «βραβείο» της «εξυγίανσης» σε έναν διαιτητή; Τρομερά πράγματα! Παράλληλα, βγαίνει κι ένα ακόμη συμπέρασμα. Ο Κλάτενμπεργκ θα κάνει αλλαγές στον πίνακα των διεθνών!

Για να επανέλθουμε στον Σιδηρόπουλο. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Πέρσι ξεκίνησε από τα πλέι οφ του Europa League, φέτος ξεκίνησε από τον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς το Ρέιτζερς-Αλασκέρτ είναι το δεύτερο παιχνίδι του. Δεν τόλμησαν να βάλουν τον Σιδηρόπουλο στα πλέι οφ του Champions League!

 

Σχόλια