Κάθε χρόνο… βυθίζουν τη Super League: Δεν είναι ανέκδοτο, δεν ψηφίζουν την προκήρυξη


Τα γράφουμε με αφορμή ότι την Παρασκευή (13/08) ξεκίνησε νέος κύκλος Γενικών Συνελεύσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη Super League, με θέμα την ψήφιση της προκήρυξης τους πρωταθλήματος. Η πρώτη αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας καθώς δεν εμφανίστηκαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, ΟΦΗ.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ότι δηλαδή θα ψηφιστεί, και να μην ασχολείται κανείς, όμως κάποιοι επιχειρούν να μπλοκάρουν τη σέντρα, που έχει εξαγγελθεί για τις 21 Αυγούστου, καθώς εδώ και καιρό την προκήρυξη δεν ψηφίζουν οι Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία, Παναιτωλικός, όπως και ο ΠΑΟΚ.

Στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τις αποκαλούμενες «άστεγες» ομάδες. Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα χρήματα που δίνουν τα κανάλια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα... τραβούν την ανηφόρα, πάνε από το καλό στο καλύτερο, όμως στην Ελλάδα, αυτά της Super League, πήραν τον... κατήφορο, πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Το 2018, ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έβαλε μπροστά την ΕΡΤ και για δυο χρόνια... έσωσε τις τότε «άστεγες» ομάδες, πέρσι η ΕΠΟ άλλαξε μέχρι και τα κριτήρια αδειοδότησης να μην μετράει το τηλεοπτικό συμβόλαιο για την αδειοδότηση, ώστε να μην κοπούν κάποιες ομάδες, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, όπου και πάλι υπάρχουν «άστεγες» ομάδες. Αυτή τη φορά σε απόγνωση βρίσκονται οι Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία και Ιωνικός που, με την στήριξη και του ΠΑΟΚ, δεν υπογράφουν την προκήρυξη και τορπιλίζουν το πρωτάθλημα.

Τους στηρίζει ο ΠΑΟΚ, η ομάδα που έσπασε πρώτη την κεντρική διαχείριση! «Εγκρίθηκε και υπογράφηκε από όλες τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League, πλην των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, η επέκταση της Σύμβασης Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης της Super League με τη Forthnet/Nova για τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19», ανέφερε το Δελτίο Τύπου της Λίγκας στις 4 Μαΐου 2015. Μετά ο ΠΑΟΚ μπήκε πάλι στη NOVA, ενώ το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε στο ίδιο κανάλι χωρίς κεντρική διαχείριση! Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Το γεγονός ότι κάποιες ομάδες δεν... τραβάνε φαίνεται από την έλλειψη ενδιαφέροντος. Δεν έχουν φιλάθλους, δεν αποτελούν κίνητρο για περισσότερες συνδρομές, διαφημίσεις κτλ. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι δυο είναι τα κανάλια που ενδιαφέρονται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα (η NOVA και από φέτος η COSMOTE TV). Αν κάποιες ομάδες ήταν «μαγνήτες», θα υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλα κανάλια ή θα μπορούσαν να προχωρήσουν και το Super League TV που θυμίζει... γεφύρι της Αρτας καθώς κάθε χρόνο το εξαγγέλλουν και κάθε χρόνο το βάζουν στη «ναφθαλίνη», όπου μπήκε και το PAOK TV!

Και πέρσι η... σέντρα ήταν στο αέρα! Πριν από ένα χρόνο οι... άστεγοι ήταν πέντε και συμφώνησαν λίγες μέρες πριν γίνει η σέντρα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Φέτος οι Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία και Ιωνικός έχουν πρόταση από την COSMOTE TV την οποία κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν: α) Για να βάλουν στο παιχνίδι την ΕΡΤ, β) Να... κόψουν χρήματα οι άλλες ομάδες από τις δικές τους συμφωνίες και να τα δώσουν σε αυτούς, όμως δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους καθώς ο Μποροβήλος θέλει 1,5 εκατ. ευρώ από καθέναν από τους «4» και ο Κωστούλας από 500.000, γ) να πετύχουν κεντρική διαχείριση από του χρόνου.

Σχόλια