Πρόσκληση της ΕΠΟ σε τέσσερις ομάδες για συμμετοχή στην SL 2


«Παράθυρο» για τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων στη Super League 2 άνοιξε η ΕΠΟ. Πρόκειται για τις ομάδες που δεν ανέβηκαν μέσω των μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Επειδή ελευθερώθηκαν θέσεις,  οι Ορφέας Ξάνθης και Σαντορίνη δεν δήλωσαν συμμετοχή, ενώ οι Παναχαϊκή και Ιάλυσος δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ, η ΕΠΟ κινήθηκε με βάση τον ΚΑΠ, άρα προτεραιότητα έχουν οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση των δύο ομίλων των μπαράζ Γ’ Εθνικής. Ετσι, η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή σε Αχέροντα Καναλακίου, Πανιώνιο, Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Ζάκυνθο, με την οποία τους ζητά να δηλώσουν εάν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Super League 2. Η ημερομηνία να απαντήσουν είναι την Τετάρτη 18/8.

Εάν δεχθούν, ή όποιες από αυτές δηλώσουν συμμετοχή, πρέπει να καταβάλουν άμεσα το παράβολο συμμετοχής ύψους 7.500 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα κληθούν να καταβάλουν την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ. Ακόμη, θα πρέπει να γίνουν ΠΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 350.000 ευρώ.

Εάν κάποια από τις τέσσερις ομάδες δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε η ΕΠΟ και η Super League 2 θα προχωρήσουν θα στείλουν επιστολή για συμμετοχή στη SL2 στις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football League, δηλαδή σε Αστέρα Βλαχιώτη, Απόλλωνα Πόντου, Ασπρόπυργο και ΑΕΠ Κοζάνης. Κι αυτό προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

 

Σχόλια