Premier League: Οι τέσσερις αλλαγές στη διαιτησία


ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr

Η Premier League κάνει σέντρα την Παρασκευή (13/8) με τέσσερις αλλαγές στην επεξεργασία των φάσεων από το VAR.

 

Πιο λεπτές γραμμές, λιγότερα οφσάιντ

Από τη μασχάλη και όχι από τον ώμο

Το ακούσιο χέρι

Όχι πέναλτι με την απλή επαφή

Το βράδυ της Παρασκευής (13/8, 22:00) στο Μπρέντφορντ η τοπική ομάδα υποδέχεται την Άρσεναλ στο εναρκτήριο ματς της Premier League για τη σεζόν 2021/22. Με την ελπίδα ότι η συζήτηση για τη διαιτησία θα λάβει ακόμη λιγότερο χώρο και χρόνο, η κουβέντα και τις αποφάσεις που θα ληφθούν μοιάζει σε κάθε περίπτωση αναπόφευκτη.

Υπάρχουν, όμως, και τέσσερις αλλαγές σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε. Ας δούμε ποιες είναι αυτές, όπως προέκυψε από την ενημέρωση προς τις αγγλικές ομάδες.

 

Το γράφημα της Sun

 


Πιο λεπτές γραμμές, λιγότερα οφσάιντ

Το θέμα το οφσάιντ και της γραμμής που χαράσσεται αποτελεί το κύριο αντικείμενο συζήτησης στο Νησί και όχι μόνο! Οι γραμμές θα είναι πιο λεπτές και αυτό θα δίνει πλεονέκτημα στους επιθετικούς.

Η εκτίμηση είναι ότι τα γκολ θα είναι περισσότερα. «Έτσι ούτε η μύτη, ούτε το... νύχι θα θεωρούνται πλέον οφσάιντ», υποστήριξε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Μάικ Ρίλι.

 

Από τη μασχάλη και όχι από τον ώμο

Από ποιο σημείο του σώματος θα εξετάζεται τυχόν περίπτωση οφσάιντ; Από το κάτω μέρος της μασχάλης και όχι από τον ώμο, όπως γινόταν μέχρι και τώρα.

 

Το ακούσιο χέρι\

Εκτός από το οφσάιντ, ένα άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης είναι το χέρι και πότε θεωρείται παράβαση. Σύμφωνα με την Premier League τα ακούσια χέρια στο χτίσιμο μιας φάσης, στην οποία η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, δεν θα τιμωρούνται πλέον.

Φυσικά θα τιμωρείται ως παράβαση αν οδηγούν άμεσα στη δημιουργία της φάσης, ή ο παίκτης σκοράρει με το χέρι.

 

Οι γραμμές με το VAR

 


Όχι πέναλτι με την απλή επαφή

Την περασμένη σεζόν καταγράφηκε ρεκόρ στην Premier League, καθώς καταλογίστηκαν 125 πέναλτι. Δεν θα σφυρίζεται πλέον παράβαση με μια απλή επαφή. «Δεν θα είναι αρκετό να πούμε ότι υπάρχει επαφή. Η επαφή από μόνη της είναι ένα στοιχείο που πρέπει να εξετάσει ο διαιτητής. Αν η επαφή έχει συνέπεια, είναι φάουλ. Αν έχεις όμως αμφιβολία, τότε δεν πρέπει να τιμωρηθεί», τόνισε ο Μάικ Ρίλι.


Το χέρι σε πέναλτι



Σχόλια