Η ΕΠΟ... φωνάζει από μακριά


«Φωνάζει» από μακριά η κατάσταση στην ΕΠΟ και η FIFA με την UEFA δεν έχουν δικαιολογίες, αν κάνουν πίσω στο θέμα της Ολιστικής Μελέτης ή αν δεν αντιδράσουν σε περίπτωση που η ΕΠΟ περάσει, στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου, το... έκτρωμα που ετοίμασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας και το... βαφτίσει Ολιστική Μελέτη. Για τις υπερκείμενες αρχές η ομοσπονδία είναι ανοιχτό βιβλίο καθώς πριν τα μάθαιναν από τους τοποτηρητές (Λάκοβιτς, Χούμπελ, Φούσεκ) και τώρα, πάλι ξέρουν τι γίνεται, επειδή είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Θοδωρή Ζαγοράκη. Αν είχαν χιούμορ, ή ήθελαν να εκθέσουν την ΕΠΟ θα έδιναν στη δημοσιότητα τις εκθέσεις των τοποτηρητών τους!

Καθόλου τυχαίο ότι θέλουν να αλλάξει όλη η δομή της ΕΠΟ, καθόλου τυχαίο ότι έχουν ξεκινήσει συνεργασία με την Κυβέρνηση για να αλλάξει η δομή της ομοσπονδίας. Ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται, για αυτό και δεν δέχονται «παζάρια» στην Ολιστική Μελέτη.

FIFA και UEFA, μέσω της Ολιστικής Μελέτης, βγάζουν στη σέντρα την ΕΠΟ, επειδή είναι «αγκυλωμένη» σε συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ (βοά ο τόπος ότι οι παράγοντες έχουν επιλεγεί από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και απέχει πολύ από μια σύγχρονη ομοσπονδία. Δεν έχει στρατηγική ενίσχυσης του ποδοσφαίρου, από όπου δεν αποκομίζει ούτε τα απαραίτητα έσοδα ως προϊόν.

Για αυτό ζητούν να εκσυγχρονιστεί, καθώς από την ομοσπονδία λείπουν εξειδικευμένοι διευθυντές και μάνατζερ που να «αγωνίζονται» καθημερινά για την πρόοδο και την προβολή του αθλήματος. Ακόμη, ξέρουν πολύ καλά ότι το πρώτο λόγο έχει ένα κλειστό κλαμπ προέδρων ΕΠΣ και οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικοί εταίροι, ομάδες, προπονητές, διαιτητές κτλ, είναι αποκλεισμένοι και αποφασίζουν άλλοι για αυτούς.

Σύμφωνα με τις FIFA, UEFA, η ΕΠΟ είναι τόσο ξεπερασμένη και απόδειξη αποτελεί ότι δεν υπάρχουν επιτροπές (σ.σ. εξαιρείται η αθλητική δικαιοσύνη) που να λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα. Δεν προσφέρουν έργο, δεν κάνουν εισηγήσεις στην ΕΕ για θέματα σχετικά με τον τομέα που υποτίθεται ότι δραστηριοποιούνται.

Δεν έχουν καλή άποψη ούτε για τους κανονισμούς! Το πιο βαρύ από όλα είναι ότι η ολιστική μελέτη αναφέρει ότι το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ πρέπει να εναρμονιστούν με τις αντίστοιχες της FIFA, ή να τους αντιγράψουν για να υπάρχουν κανονισμοί χωρίς «φωτογραφικές» διατάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο ο Λάκοβιτς έχει παραδεχθεί ότι η ΕΠΟ δεν πέρασε ούτε το 10 % των μεταρρυθμίσεων που εισηγήθηκαν η FIFA και η UEFA.

 

Σχόλια