Ο Κλάτενμπεργκ στρώνει… χαλί για να μείνει χρόνια


-Πως ο Αγγλος αρχιδιαιτητής κάνει… σήματα για το μέλλον του με ...όχημα την Ολιστική Μελέτη, αν και «πάτωσε» την διαιτησία


Ήρθε για να μείνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην Ελλάδα, για αυτό και ενισχύει την ΚΕΔ με δικούς του ανθρώπους. Τον Φεβρουάριο έφερε τον Κόλινς, πριν από μερικές μέρες τον Μπένετ, οι οποίοι είναι συμπατριώτες του και άτομα της εμπιστοσύνης του.

Οι κινήσεις του ξεκάθαρες, όπως και τα μηνύματα προς την ΕΠΟ και παράλληλα διαρρέουν και οι καλές σχέσεις του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο Κλάτενμπεργκ στέλνει σήματα ότι θέλει να μείνει, αυτό εξαρτάται πρώτα από την UEFA, και μετά το καλοκαίρι του 2022 που λήγει το συμβόλαιό του. Για αυτό και βάζει στη... βιτρίνα την ανεξαρτησία της διαιτησίας, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην Ολιστική Μελέτη.

Ο Αγγλος με... όπλο την Ολιστική Μελέτη «αντιγράφει» την τακτική του Περέιρα με πενταετές πλάνο ανάπτυξης, περιφερειάρχες διαιτησίας, ενώ παρακολουθεί και τις εξελίξεις σχετικά με την Ένωση Διαιτητών. Μόλις επιλέξει τους τρεις Ελληνες παράγοντες για την ΚΕΔ θα ανακοινώσει και τα υπόλοιπα.

Για το πενταετές πλάνο, ας αντιγράψει το τετραετές του Περέιρα, άλλωστε πήρε έτοιμους τους πίνακες του Πορτογάλου, εκεί θα κολλήσει; Ας κάνει και τουρ στην Ελλάδα για να το διαφημίσει με την ευκαιρία ότι θα τοποθετήσει τρεις περιφερειάρχες διαιτησίας σε κάθε περιφέρεια οι οποίοι θα ασχολούνται με την εκπαίδευση των διαιτητών, «ψαλιδίζοντας» κι άλλες αρμοδιότητες από τις επιτροπές διαιτησίας των ενώσεων.

Επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Κλάτενμπεργκ παρακολουθεί και τις εξελίξεις σχετικά με την Ένωση Διαιτητών. Για να μείνει και μετά το καλοκαίρι του 2022 φιλοδοξεί να αναλάβει την Ολιστική Μελέτη, η οποία αναφέρεται και σε ξένο αρχιδιαιτητή μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η Ολιστική προβλέπει:

-Αποκλειστική αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας τα θέματα σε όλη τη χώρα, με απόλυτη ανεξαρτησία από Λίγκες, ομάδες και ΕΠΣ.

-Η ΚΕΔ μπορεί να στέλνει δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον μελών της στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

-Ξένος Αρχιδιαιτητής και τις έως Ιούνιο 2023.

-Ακύρωση συνδρομών των διαιτητών στις ΕΠΣ. Ήταν ανήθικο και προβληματικό για την ανεξαρτησία τους.

-Χρειάζεται τροποποίηση νόμου για να προστατευτούν οι διαιτητές από αγωγές για λάθη ενόσω σφυρίζουν.

-Πενταετές Master Plan Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.

Σχόλια