FIFA, UEFA δεν βλέπουν την ΕΠΟ ούτε στο μέτρο! – Δεν κάνουν πίσω με τις αλλαγές


Είχαν μάθει η FIFA και η UEFA την πρόθεση των ΕΠΣ να μην περάσει η Ολιστική Μελέτη στην αναβληθείσα ΓΣ της Δευτέρας (19/07) και για αυτό φρόντισαν να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους, ακόμη και πριν από τη λήψη της απόφασης. Με την απουσία εκπροσώπων τους στη ΓΣ της ΕΠΟ, καθώς ακύρωσαν τα εισιτήρια, επειδή έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγος να έρθουν, επιβεβαιώθηκε αυτό που οι αξιωματούχοι των υπερκείμενων αρχών έλεγαν στις ιδιαίτερες συζητήσεις με ανθρώπους της ομοσπονδίας: «Αν δεν ψηφίσετε το νέο καταστατικό, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά μαζί σας». Είχαν ζητήσει από τον Ζαγοράκη να περάσει η Ολιστική Μελέτη, όμως οι ενώσεις κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Η ΕΠΟ έχει μια τελευταία ευκαιρία στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου. Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τότε θα κλείσει ο... δίαυλος επικοινωνίας με τις FIFA και UEFA, με εξαίρεση τις επαφές που έχουν στόχο την ψήφιση των αλλαγών του καταστατικού και με την προϋπόθεση να υιοθετηθεί ολόκληρη η Ολιστική Μελέτη. Έτσι δεν αποκλείεται να στείλουν νέα, που θα είναι η τρίτη, επιστολή-τελεσίγραφο.

Η δυσαρέσκεια των FIFA, UEFA για την κοροϊδία της ΕΠΟ είναι δεδομένη. Παράλληλα, η ΕΠΟ δεν έχει καμία τύχη να πείσει τους ξένους να δεχθούν, έστω και μια από τις αλλαγές (επί των αλλαγών!) που έχει κάνει η ομοσπονδία στο καταστατικό. Αν συμβεί αυτό, τότε χάνεται η ουσία της Ολιστικής Μελέτης που έχει στόχο να μπουν νέες βάσεις διοίκησης στην ομοσπονδία και να αλλάξει η δομή της. Αρα, ο στόχος δεν επιτυγχάνεται ούτε με το... τρικ της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς η Ολιστική Μελέτη επιβάλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο που να μη λογοδοτεί στη διοίκηση, ενώ ο Ζαγοράκης είναι εκλεγμένος και υποχρεωτικά πρέπει να λαμβάνει υπόψη του την ΕΕ και τις ΕΠΣ.

«Θέλω να τονίσω ότι εφόσον οι καταστατικές αλλαγές δεν γίνουν δεκτές, δηλαδή εφόσον δεν υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη στο σύνολό της αναλαμβάνετε και όλη την ευθύνη για τις συνέπειες που θα επιβάλλουμε. Μην νομίσετε ότι θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα επιβάλλουμε επιτροπεία. Εκείνο που θα κάνουμε είναι να «παγώσουμε» κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών», είχε προειδοποιήσει ο Λάκοβιτς την ΕΠΟ. Όμως, το θέμα είναι η δυσαρέσκεια των FIFA, UEFA να εκδηλωθεί και με πράξεις, όχι με αποχές ή επιστολές.

Θα γίνει κι αυτό! Απλά, οι ξένοι θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. Την ΕΠΟ δεν τη βλέπουν ούτε στο... μέτρο!

 

 

Σχόλια