Παγκόσμιο φαινόμενο: Η ΕΠΟ «κρύβει» τους κανονισμούς που... ψήφισε!


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ που αφορά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της στις 9 Ιουλίου: «Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων)»

Αντιγράφουμε και απόφαση της ΕΕ στη συνεδρίαση που έγινε στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ αποφάσισε «να εγκριθεί η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2021-2022».

Ενώ η ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τόσο την προκήρυξη του Κυπέλλου της επόμενης σεζόν όσο και την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, δεν ισχύει το ίδιο και με τον Πειθαρχικό Κώδικα, τον ΚΑΠ και τους άλλους προαναφερόμενους κανονισμούς της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Αν κάποιος ανατρέξει στο σάιτ της ΕΠΟ θα διαπιστώσει ότι παραμένουν αναρτημένοι οι περσινοί.

Πρόκειται για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο Πάρκο Γουδή και, φυσικά, εκπλήσσουν δυσάρεστα, επειδή δημιουργούν και καχυποψία. Συμβαίνουν και επί Ζαγοράκη αν και με την εκλογή του, υποτίθεται, ότι το ποδόσφαιρο θα πήγαινε μπροστά. Όμως, η ΕΠΟ παραμένει προσκολλημένη σε ξεπεσμένες νοοτροπίες του παρελθόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που δεν δημοσιοποιούν τους κανονισμούς είναι ότι φοβούνται μην τους μπλοκάρουν η FIFA και η UEFA για τυχόν «φωτογραφικές» διατάξεις. Μάλιστα, ως δικαιολογία προβάλουν ότι τους έστειλαν για να τους εγκρίνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες που αν ίσχυε δεν θα τους είχαν ψηφίσει. Υπάρχει υποψία ότι οι κανονισμοί, ειδικά ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας θα αναρτηθούν τελευταία στιγμή στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ (παλιά τους… τέχνη).

Στο Πάρκο Γουδή δεν τους ενδιαφέρει, αν δίνουν αφορμές και εννοείται ότι δίνουν. Οι κανονισμοί εγκρίθηκαν στον... σωρό, χωρίς να συζητηθούν οι αλλαγές, παρά μόνο σαν ...ταμπέλες. Μάλιστα, η Super League είχε πάρει απόφαση να μην τους ψηφίσει αν και την αφορούν και ο λόγος ήταν ότι η ΕΠΟ δεν τους είχε ενημερώσει για τους κανονισμούς που θα επρόκειτο να ψηφίσει στις 9 Ιουλίου. Παραμένει άγνωστο γιατί η διοργανώτρια δεν έδωσε συνέχεια σε αυτό το θέμα, αν και το είχε συζητήσει στο συμβούλιό της στις 8 Ιουλίου, όπως παραμένει άγνωστο γιατί δεν ζήτησε να δει τους κανονισμούς, ειδικά τον Πειθαρχικό Κώδικα και τον ΚΑΠ που αφορούν άμεσα στις ΠΑΕ.

Σχόλια