Το σκάνδαλο της «κρυφής» ΚΕΔ


-Ξεπερνά κάθε όριο να μην λένε ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι για συμπλήρωση της ΚΕΔ και να δικαιολογούνται ότι πρόκειται για «σύσταση 3μελούς Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο»...

 

Σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα (Premier League, Bundesliga, Primera Division, Serie A) έχασαν τον ύπνο τους, ενώ τη Ligue 1 της Γαλλίας δεν τη ...βλέπουμε! Αρχισαν να τρέχουν και να μη φτάνουν με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του Κλάτενμπεργκ, σύμφωνα με την οποία, όπως αντιγράφουμε, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποκτά «Grassroots Referee Manager, Grassroots Observer Manager, Referee Academy Director / National Instructor».

Κανονικά, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι το Εβερεστ και όχι ο Ολυμπος, Αυτόν τον έχουμε για... πρωινό! Όλα τα καταφέρνει ο Κλάτενμπεργκ, εκτός από το να φτιάξει τη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Πέρα από την πλάκα, το... θεματάκι έχει και σκάνδαλο. Έκαναν πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (για τις θέσεις που αναφέρουμε πιο πάνω και τις... βάφτισαν οι ίδιοι εις την Αγγλικήν) αλλά ντρέπονται να πυν ότι πρόκειται για συμπλήρωση της ΚΕΔ.

Θέλετε και αποδείξεις; Ιδού τι αναφέρει η πρόκληση ενδιαφέροντος: «Επιπλέον, οι υποψήφιοι/υποψήφιες που θα επιλεγούν για τις προαναφερόμενες θέσεις θα αναλάβουν και τα καθήκοντα που ορίζονται στο εν ισχύ Κανονισμό Διαιτησίας σε συνεργασία με τα λοιπά μέλη  της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

• Συμμετοχή ως μέλη στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας η οποίες θα συγκαλούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα εν λόγω μέλη θα υπάγονται/αναφέρονται απευθείας στον Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ»...

Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης!

Το σημαίνει αυτό; Ότι οι τρεις που θα επιλεγούν θα έχουν άμεση επαφή με την ΚΕΔ. Μια φορά την εβδομάδα θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις υπόλοιπες μέρες θα είναι στα γραφεία της!

Που θα έχουν έδρα; Σε άλλη χώρα; Λίγο δύσκολο!

Αρα, έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο «κρυφής» ΚΕΔ, επειδή θα πρόκειται για ΚΕΔ και δεν μας το λένε. Όλα αυτά, ενώ ο Κλάτενμπεργκ δεν διέψευσε την πληροφορία ότι, πριν αναλάβει ο ίδιος την ΚΕΔ, δηλαδή πέρσι το καλοκαίρι, δεσμεύτηκε ότι δεν θα συνεργάζεται με Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας. Αλλιώς, δεν θα αναλάμβανε!

Όπως ήδη γράψαμε, κάνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος ενώ ήδη διατυμπάνισαν ότι θα αναλάβουν οι Καλογερόπουλος (Αθηνών), Μάνταλος (Καβάλας), Θάνος (Ηπείρου). Είναι τα... μηνύματα της προπαγάνδας που τα βάφτισαν ρεπορτάζ!

Παίζει και ο Ευθυμιάδης (Πιερίας) που αρχικά μας μπέρδεψε επειδή είχαν βάλει όρο οι υποψήφιοι να είναι διεθνείς. Μετά το άλλαξαν με το «ιδανικά, αλλά όχι υποχρεωτικά, να έχουν διατελέσει Διεθνείς Αξιωματούχοι Διαιτησίας (FIFA)», ρίχνοντας νερό στο μύλο όσων υποστηρίζουν ότι ο... διαγωνισμός είναι υποχρεωτικός. Με άλλα λόγια, του χρόνου ο Ευθυμιάδης!

-«Συμμετοχή ως μέλη στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας η οποίες»...

«Η οποίες», δεν είναι δικό μας λάθος...

Σχόλια