Με νοοτροπία του 1960 η ΕΠΟ: Διαβάστε τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Διευθυντή που... μπλοκάρουν


Στην ΕΠΟ θέλουν ο Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) να ελέγχεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους για το καλό των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Δεν θέλουν να έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες και να... τρέχει την ομοσπονδία, δεν θέλουν να εκσυγχρονιστεί η ΕΠΟ, όπως επιβάλουν η FIFA και η UEFA, προτιμούν τη νοοτροπία του 1960, πίσω από τις κουρτίνες και με ...αιχμή την προπαγάνδα. Δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν βήματα μπροστά αλλά δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλουν να χάσουν τα... ηνία οι Μελισσανίδης, Σαββίδης.

Το καταστατικό που δεν ψήφισαν (και ανέβαλαν τη ΓΣ για τις 27 Αυγούστου) αναφέρει τις εξής αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Διευθυντή (ή διευθύνοντος συμβούλου):

«Ο Εκτελεστικός Διευθυντής είναι ο Επικεφαλής της Γραμματείας

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής θα διαχειρίζεται τη συνολική λειτουργία και τους πόρους της ΕΠΟ και θα συγκεκριμένα είναι υπεύθυνος:

- να καθοδηγεί τις λειτουργίες και τη διοίκηση της ομοσπονδίας,

- να διασφαλίζει την αποτελεσματική υλοποίηση του στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδίου της ομοσπονδίας,

- να αναπτύσσει και εφαρμόζει τις πολιτικές και διαδικασίες της ομοσπονδίας,

- να υλοποιεί τις εμπορικές στρατηγικές προκειμένου να αναπτυχθεί η κερδοφορία,

- να εδραιώσει και εποπτεύει τα λειτουργικά σχέδια και τα συστήματα οικονομικού ελέγχου,

- να διασφαλίζει ότι η ΕΠΟ διαθέτει επαρκείς πόρους (συμπεριλαμβανομένου προσωπικού με σωστές δεξιότητες και εξειδίκευση) και ότι είναι οργανωμένη/διαρθρωμένη ώστε να υλοποιεί με επιτυχία την εγκεκριμένη στρατηγική και τις επιδόσεις,

- να διαχειρίζεται το προσωπικό της ομοσπονδίας ΕΠΟ (διαχείριση προσλήψεων και επιδόσεων),

-να αναπτύσσει και διαχειρίζεται τις σχέσεις με αναδόχους και επιχειρηματικούς εταίρους,• να διασφαλίζει ότι η ομοσπονδία ΕΠΟ συμμορφώνεται με κάθε οικεία νομοθεσία και ότι διασφαλίζονται οι οικείες διατάξεις,

-να υποβάλει εκθέσεις προόδου προς τον πρόεδρο και την εκτελεστική επιτροπή,• να αναπτύσσει και διατηρεί μια θετική και παραγωγική σχέση με τους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς.

-να υλοποιεί τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου»...

Υπάρχουν κι άλλες αρμοδιότητες, αλλά αυτές είναι από τις βασικές. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το οικονομικό εμπάργκο κατά της ομοσπονδίας από την UEFA, με αφορμή τη μη ψήφιση του καταστατικού. Η ΕΠΟ ήταν να εισπράξει συνολικό ποσό 6,5 εκατ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα της Εθνικής και από επιδοτούμενα προγράμματα.

Σχόλια