Αυτοί που... βύθισαν την ΕΠΟ, βάζουν «τρικλοποδιές» σε Ζαγοράκη, UEFA - Θέλουν να μπλοκάρουν τις αλλαγές και να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση


Ήδη τα μηνύματα άρχισαν να κάνουν τον... κύκλο τους, επιβεβαιώθηκαν και στη ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε την περασμένη Παρασκευή (25/06) στην Αθήνα. Πρόκειται για μηνύματα με αποδέκτη τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξελέγη, έχοντας την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης στο κάδρο της υποψηφιότητάς του. Όμως, βάζουν σε εφαρμογή σχέδιο για να μην περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης είναι μονόδρομος καθώς ο Ζαγοράκης δεν έκρυψε ποτέ ότι βγήκε μπροστά για να αλλάξει σελίδα η ΕΠΟ, με τη στήριξη της Κυβέρνησης που τον επέλεξε για την προεδρία της ομοσπονδίας. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ άρχισε να δέχεται... τρικλοποδιές.

Ήδη, αποτελεί κοινό μυστικό ότι η ΕΕ της ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη να ψηφίσει την Ολιστική Μελέτη, εννοούμε στο σύνολό της, ώστε να τεθεί προς ψήφιση στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου. Παράλληλα, το σύστημα διατυμπανίζει ότι τάχα δεν τη θέλουν οι Ενώσεις, ενώ να διευκρινίσουμε ότι για να υλοποιηθεί απαιτούνται 51 στους 70 ψήφους. Η δικαιολογία τους είναι ότι η Ολιστική Μελέτη είναι πρόταση, όμως από τα Δελτία Τύπου που παραθέτουμε παρακάτω δείχνουν ότι πρόκειται για ντιρεκτίβα των FIFA, UEFA που παραδόθηκε στην Κυβέρνηση και οι υπερκείμενες αρχές δεσμεύτηκαν να την περάσουν από τη ΓΣ της ΕΠΟ, είναι καταστατική και έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την ομιλία του Λούκα Νίκολα στην σημερινή τακτική ΔΣ της ΕΠΟ. Ο Επικεφαλής Εθνικής Διακυβέρνησης και Παγκόσμιων Θεσμών της UEFA τόνισε: «Η Ολιστική Μελέτη πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως, ως πακέτο. Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ, αλλά η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Συνέλευση του Ιουλίου».

Ιδού κι άλλες αποδείξεις ότι πρόκειται για ντιρεκτίβα των διεθνών ομοσπονδιών:

-«Έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια και της Ολιστικής Μελέτης, η οποία περιέχει κάποιες καλές ιδέες», είχε αναφέρει ο Ζαγοράκης, στην ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ υπό την προεδρία του στις 5 Απριλίου.

-«Στις συναντήσεις του κ. Ζαγοράκη με τους κορυφαίους διοικητικούς παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συζητήθηκε επί μακρόν η αναγκαιότητα προσήλωσης και εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η Ολιστική Μελέτη που εκπονήθηκε εκ μέρους των διεθνών αρχών», αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ στις 20 Απριλίου, με αφορμή τη του Ζαγοράκη με τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο και με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν στο 45ο Συνέδριο της ΟΥΕΦΑ στο Μοντρέ της Ελβετίας.

-«Ακολούθησαν συζητήσεις του κ. Ζαγοράκη με τα μέλη της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, με βασικό αντικείμενό τους τις επιβεβλημένες καταστατικές αλλαγές», αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, στις 13 Μαΐου, και την αντιπροσωπεία της UEFA αποτελούσαν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Κέβιν Λαμούρ, τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και το μέλος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών Μάριο Γεωργίου.

Σχόλια