FIFA και UEFA δεν κάνουν... εκπτώσεις στην Ολιστική Μελέτη


Την περασμένη Παρασκευή (25/6) η ΕΠΟ είχε την Τακτική ΓΣ και η UEFA, σε συνεργασία με τη FIFA, έστειλε κλιμάκιο με επικεφαλής τον Λούκα Νίκολα που είναι o επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA και παράλληλα ένας από τους αξιωματούχους που ανέλαβαν να υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη, η οποία αλλάζει τη δομή της ΕΠΟ και εστάλη τον περασμένο Νοέμβριο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από επεξεργασία πολλών μηνών.

Για αυτό το σκοπό η ΕΠΟ έχει ορίσει καταστατική ΓΣ στις 19 Ιουλίου. Μπορεί να προηγούνταν η τακτική ΓΣ, όμως ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός δεν είχε ενδιαφέρον και η κουβέντα στο Πάρκο Γουδή, μια μέρα πριν τη Γενική Συνέλευση είχε να κάνει με την επόμενη ΓΣ!

Οι παράγοντες της ΕΠΟ και των ΕΠΣ που ήταν παρόντες στη συζήτηση με τους αξιωματούχους των FIFA, UEFA «άκουσαν» ένα ηχηρό κλείσιμο πόρτας. Οι ξένοι παράγοντες δεν μπήκαν σε παζάρια για την Ολιστική Μελέτη. Με άλλα λόγια απαίτησαν, στις 19 Ιουλίου, οι αλλαγές στο καταστατικό να περάσουν όπως τις έστειλαν από την Ελβετία και χωρίς... εκπτώσεις.

Έτσι έπεσε στο κενό η προσπάθεια διαπραγμάτευσης της Ολιστικής Μελέτης. Στην ΕΠΟ δεν θέλουν στην ΕΕ δυο διαιτητές και μια γυναίκα, επειδή οι θέσεις των συμβούλων που θα προέρχονται από τις ΕΠΣ μειώνονται στις οκτώ. Επίσης, δεν θέλουν ούτε να αλλάξει η κατανομή των ψήφων. Το σχέδιο προβλέπει αύξηση από 69 σε 82. Να έχουν από δύο ψήφους οι ενώσεις διαιτητών, ποδοσφαιριστών, γυναικών, προπονητών και μία ψήφο το ποδόσφαιρο άμμου αλλά και να αυξηθούν οι ψήφοι της Superleague 2 από μία σε έξι.   

 

 

 

Σχόλια