Ζαγοράκης: «Η απουσία ελληνικής ομάδας στο Europa League δεν μας τιμά ως χώρα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΟ

Έμφαση στην ενότητα ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έδωσε ο κ. Θ. Ζαγοράκης στην ομιλία με την οποία κήρυξε την έναρξη της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης -και- του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για καλύτερη εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλυτικά όσα τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο.

«Καλωσορίζω στη Γενική Συνέλευση όλους τους συμμετέχοντες όπως και τους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών. Με τους περισσότερους -αν και όχι με όλους- έχουμε επικοινωνήσει, αλλά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, έτσι ώστε να αναλάβω το καθήκον του προέδρου της ΕΠΟ.

Επιμένω στη θέση που έχω εκφράσει και θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούμε σαν μία ομάδα και να δώσουμε προτεραιότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά στην Ένωσή του. Έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτός είναι ο “πνεύμονας” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο καθένας μας από την πλευρά του χρειάζεται να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί, προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στο ποδόσφαιρο και να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Τα τελευταία χρόνια -κι αυτό αποτυπώνεται και στην εικόνα της Εθνικής Ομάδας- δεν είναι αυτό που θέλουμε κι αυτό που ονειρευόμαστε στον χώρο που υπηρετούμε.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας και ξαναλέω ότι θα ήθελα να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το έχουμε αποδείξει ότι όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να πετύχουμε. Όταν ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.

Επομένως, έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις Ενώσεις. Θα είμαστε κοντά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως η απουσία ελληνικής ομάδας στο Europa League δεν μας τιμά ως χώρα, οπότε πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το διορθώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα είμαστε εδώ, γιατί σκοπός μας είναι να υπηρετούμε το ποδόσφαιρο όσο καλύτερα μπορούμε».

Σχόλια