Με... εκπτώσεις στον Κώδικα «καταργούν» την Επιτροπή Δεοντολογίας


Αντί να πάρουν τον Κώδικα Δεοντολογίας των FIFA, UEFA και να τον αντιγράψουν, μέσω προτάσεων της Superleague, κάνουν …εκπτώσεις. Για να περάσουμε στην είδηση δείτε τι θέλουν να καταργηθεί από τον Κώδικα Δεοντολογίας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Άρθρο 2α: «Προτείνεται ο περιορισμός των προσώπων που δεσμεύονται (σ.σ.: από τον κώδικα), σε φυσικά μόνο πρόσωπα και όχι σε ΠΑΕ και σωματεία».

Άρθρο 2β: «Πρόσωπα που δεν έχουν καμία ποδοσφαιρική ιδιότητα δεν διώκονται κατά τον παρόντα Κώδικα».

Για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ίσχυαν τα παραπάνω, δεν θα ήταν κατηγορούμενοι η ΑΕΚ και ο Γιάννης Παπαδόπουλος για απειλές, βία και εκβιασμούς σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων. Το αναφέρουμε επειδή είναι η υπόθεση που εκδικάζεται αυτές τις μέρες στην Επιτροπή Δεοντολογίας και δεν υιοθετούμε το κατηγορητήριο, ενώ σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας.

Επίσης, το αποκαλούμενο σύστημα, υπό την έννοια ότι παίρνουν αποφάσεις, δίνει την εντύπωση ότι θέλει να καταργήσει την Επιτροπή Δεοντολογίας από την οποία περικόπτουν κι άλλες αρμοδιότητες, καθώς «προτείνεται η μεταφορά των εν λόγω αδικημάτων (που περιλαμβάνονται στα άρθρα 17, 18, 19, 21, 26, 27, 29, 30, 31) στον Πειθαρχικό Κώδικα».

Δείτε αναλυτικά τα αδικήματα που περιλαμβάνει κάθε άρθρο:

Άρθρο 17: Πλαστογραφία και νόθευση, Άρθρο 18: Καθήκον γνωστοποίησης παραβάσεως, συνεργασίας και αναφοράς, Άρθρο 19: Σύγκρουση συμφερόντων, Άρθρο 21: Δωροδοκία και διαφθορά, Άρθρο 26: Γενική διάταξη, Άρθρο 27: Προκαθορισμός αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους, Άρθρο 29: Επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα, Άρθρο 30: Υποχρέωση ενημέρωσης ποδοσφαιρικών αρχών, Άρθρο 31: Διαστρέβλωση - αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνα.

 

 

Σχόλια