Επαγγελματική η διαιτησία στην Ισπανία ενώ στην Ελλάδα σφυρίζουν ξένοι στα ντέρμπι και κάνουν... όνειρα


Για τη σεζόν 2021-22 αποφάσισαν στην Ισπανία για να γίνει επαγγελματική διαιτησία τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία. Όταν σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα με χορηγούς και με τηλεοπτικά δικαιώματα στα ύψη πήραν αυτές τις μέρες την απόφαση, καταλαβαίνετε τι δούλεμα πέφτει στην Ελλάδα, που οι ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ στα ντέρμπι σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης Sport υπογράφθηκε σύμβαση 16 σελίδων από τους διαιτητές, βοηθούς και ρέφερι του VAR.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ένας διαιτητής της Primera Division της La Liga, θα παίρνει σε κάθε παιχνίδι που θα σφυρίζει το ποσό θα είναι περίπου 4.300 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τη Segunda Division ανέρχεται στα 1.928 ευρώ.

Η αμοιβή για το VAR στην πρώτη κατηγορία θα είναι 2.100 ευρώ και 964 ευρώ στη δεύτερη. Η σύμβαση προβλέπει επίσης τη μεταφορά ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων εικόνας στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, με αντάλλαγμα ποσό 22.842 ευρώ.

Για να υπογράψει ένας ρέφερι της Primera Division της La Liga τη σύμβαση θα πρέπει να έχει ελάχιστη προηγούμενη εμπειρία εννέα ετών και ο βοηθός πέντε χρόνια εμπειρίας. Για τους διαιτητές στην Β’ κατηγορία, η εμπειρία είναι επτά και τρία χρόνια, αντίστοιχα.

Στην περίπτωση του VAR, απαιτείται εμπειρία εννέα ετών ως διαιτητής, με ένα από αυτά, στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία. 

Αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί πρέπει να καταβάλει ρήτρα 15.000 ευρώ!

Σχόλια