Επαγγελματική διαιτησία; «Που πας ρε Καραμήτρο;» - Δεν θέλουν τους Ελληνες ρέφερι για τα ντέρμπι θα δεχθούν να τους κάνουν και επαγγελματίες;


Μπορεί κάποιοι διαιτητές, όπως οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Ευαγγέλου (Αθηνών) να άρχισαν την... καραμέλα περί επαγγελματικής διαιτησίας. Μπορεί το σύστημα να ονειρεύτηκε δώδεκα διαιτητές, μάλιστα τους... βάφτισαν και κατηγορία ελίτ για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενώ κανονικά έπρεπε να τους ονομάσουν κατηγορία «ναδίρ», επειδή δεν σφυρίζουν ντέρμπι και δεν τους θέλει κανείς. Μπορεί να έπεσε η κατάλληλη προπαγάνδα και κάποιοι να θεώρησαν τελειωμένο το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, όμως αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυχτός!

Θα είχε πολύ γέλιο να θέσει ο Κλάτενμπεργκ θέμα επαγγελματικής διαιτησίας, με τριετή συμβόλαια για 12 ρέφερι ύψους 70.000 ευρώ τον χρόνο στον καθένα από τους 12 ρέφερι! Όλοι θα καταλάβαιναν, ή μάλλον ο Αγγλος θα αποδείκνυε ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου! Με τις ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, με την κεντρική διαχείριση να έχει γίνει σκόνη και θρύψαλα, αυτοί μας μιλούσαν για επαγγελματική διαιτησία.

«Που πας ρε Καραμήτρο», είναι η σωστή απάντηση αλλά ας σοβαρευτούμε! Ο Κλάτενμπεργκ έβαλε στη... ναφθαλίνη το θέμα της καθιέρωσης της επαγγελματικής διαιτησίας, επειδή κατάλαβε ότι δεν το θέλουν οι ομάδες και η ΕΠΟ. Αν δεν εγκριθεί από αυτές δεν πρόκειται να περάσει! Επίσης, θα ήταν ουτοπία να έρχονται ξένοι διαιτητές να σφυρίζουν ντέρμπι και να υπάρχουν επαγγελματίες Ελληνες διαιτητές, ειδικότερα θα γελούσαν και τα παρδαλά κατσίκια.

Ο Κλάτενμπεργκ και οι διαιτητές που υποτίθεται ότι είναι ειδικοί ξεκινούν τελείως λάθος και δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος. Με ανύπαρκτη εκπαίδευση και χαμηλό επίπεδο διαιτητών, η διαιτησία δεν μπορεί να γίνει επαγγελματική. Όσοι αγαπάνε τη διαιτησία δεν κάνουν τα λάθη που βλέπουμε. Οι Έλληνες ρέφερι έχουν καταφέρει να ξευτιλίσουν μέχρι και το VAR. 

Σχόλια