Τα «παπαγαλάκια», ο Κλάτενμπεργκ και το... σκοτάδι


-Ο Κλάτενμπεργκ δείχνει ότι δεν έχει την τόλμη να γυρίσει σελίδα στη διαιτησία, υποσχέθηκε διαφάνεια, παρόλα αυτά δεν δημοσιοποιεί τους βαθμούς των ρέφερι.

 

 

 

 

 

Και μη χειρότερα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της ΚΕΔ. Ο Άγγλος δεν έχει αντιληφθεί ότι η διαιτησία δεν μπορεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός με τους ρέφερι που ήταν και επί Περέιρα στον πίνακα, επειδή με τα λάθη που έχουν κάνει δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, ενώ ξεχνά πως πέρσι το καλοκαίρι που ήταν να αναλάβει την ΚΕΔ «προκρίθηκε» στην ηγεσία της επειδή είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει σαρωτικές αλλαγές, ειδικά στον πίνακα των διαιτητών της Super League.

Παρόλα αυτά, θα είναι μια από τα ίδια χάλια. Ο Κλάτενμπεργκ δείχνει ότι δεν έχει την τόλμη να γυρίσει σελίδα στη διαιτησία, μπας και... ξεφύγει από το πολύ χαμηλό επίπεδο, όπου την έχουν... θάψει. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δείχνει ότι είναι στον κόσμο του, επειδή θεωρεί πετυχημένη τη διαιτησία και θα κάνει μόνο 3-4 αλλαγές στον πίνακα των διαιτητών, όπως μεταδίδουν τα «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Δηλαδή, και την επόμενη σεζόν θα συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα. Σα να μην έφτανε αυτό ο Κλάτενμπεργκ πήγε να... βγάλει τους ξένους διαιτητές από τα ντέρμπι αλλά συνάντησε την αντίσταση της UEFA.

Επίσης, στα σχέδιά του είναι να κάνει και τον Μανούχο διεθνή, με τη δικαιολογία ότι παρακολούθησε ειδικό σεμινάριο της UEFA. Για τον Κλάτενμπεργκ δεν έχει σημασία ότι έπρεπε να τον στείλει σπίτι του, επειδή στο ματς των πλέι οφ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-1 δεν είδε, ως VAR, το πέναλτι στο χέρι του Κρέσπο, μια παράβαση που έβγαζε μάτια. 

Ο Κλάτενμπεργκ μας διαβεβαίωνε ότι καθιέρωσε την τηλεκριτική για λόγους διαφάνειας και επειδή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όμως, ο Αγγλος δείχνει ότι δεν θέλει να… σκαλίζει πολύ τα πράγματα. Αν ήθελε διαφάνεια θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα τον μέσο όρο της βαθμολογίας των διαιτητών, τουλάχιστον της Super League για να πειστούν και όσοι διαδίδουν ότι δεν διάβαζε (σε ποια γλώσσα;) τις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας.

Όμως, ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν θέλει να αγγίξει το όλο θέμα. Άρα, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Η ο μέσος όρος της βαθμολογίας των διαιτητών είναι χαμηλός και φοβάται μην εκθέσει τους διαιτητές ή είναι υψηλός και φοβάται μην γελάει ο κόσμος. Δείγμα της προχειρότητας του Άγγλου είναι ότι δεν δημοσιοποίησε στη ΓΣ της ΕΠΟ ούτε γενικά στατιστικά για τη βαθμολόγηση των διαιτητών, για να βλέπαμε πόσοι έπρεπε να τιμωρηθούν και δεν τιμωρήθηκαν!

Σχόλια