Κλάτενμπεργκ: Ξεχειλιζει η αλαζονεία του, θα νομίζει ότι δεν τον πήραν χαμπάρι!


Η αλαζονεία ξεχειλίζει στην περίπτωση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος με τους ορισμούς που κάνει και με την ασυλία σε συγκεκριμένους διαιτητές, εξαρτάται από το ποιος και εναντίον ποιας ομάδας κάνει λάθος, δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του, βγάζει στη... σέντρα και τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ που τον πρότειναν να αναλάβει την ΚΕΔ. Όμως, εκ του αποτελέσματος ο Αγγλος δείχνει κατώτερος των περιστάσεων, νομίζει ότι δεν κρίνεται, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρεί, δίνει την εντύπωση ότι δεν ασχολείται με το να έχει η διαιτησία καλή εικόνα. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ ενδιαφέρεται μόνο να κάνει τηλεκριτική και ότι από αυτή κρίνεται, λες και είναι ο μόνος που ξέρει από κανονισμούς ή ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει τηλεκριτική!

Πού νομίζει ότι ήρθε; Ας μάθει λοιπόν ότι βρίσκεται στη χώρα που έχει ένα ποδόσφαιρο που η διαιτησία βρίσκεται συνεχώς στο κάδρο. Κι όμως , ο Κλάτενμπεργκ έφτασε στο σημείο να φτιάξει μέχρι και δικούς του κανονισμούς, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κάποιων, λες και είναι ο μόνος που ξέρει να κάνει τηλεκριτική!

Δεν κάνει τηλεκριτική, όπως δεν κάνει και ορισμούς, εννοούμε σωστούς ορισμούς, όπως δεν επιβάλει τιμωρίες, άρα ως πρόεδρος της ΚΕΔ κάνει το... μετέωρο βήμα. Εκ της θέσεως δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ότι είναι ο μόνος που βρίσκεται εκτός κριτικής, ενώ είναι αυτός που πρέπει να κρίνεται πρώτος. Επειδή, για παράδειγμα, όταν βάζεις τον Καραντώνη διαιτητή και τον Μανούχο στο VAR του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-1 και δεν δίνουν πέναλτι στον Αστέρα, ή όταν βάζεις τον Γκορτσίλα και τα κάνει... μαντάρα στο παιχνίδι, επίσης για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, και όχι μόνο τα κάνουν μαντάρα αλλά μετά παίρνουν και σερί ορισμούς, τότε φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Εξαιτίας όλων αυτών των καταστάσεων, ο πρόεδρος της ΚΕΔ βρίσκεται στον αέρα. Δεν έχει μόνο ο Ολυμπιακός παράπονα από τη διαιτησία αλλά οι περισσότερες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ΠΑΟ, Αρη, ΑΕΚ. Και όσο νωρίτερα το αντιληφθεί τόσο το καλύτερο για αυτόν. Έχουν και οι διαιτητές παράπονα για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Άλλοι κινδυνεύουν να πάθουν υπερκόπωση, αν και δίνουν δικαιώματα με λάθη που κάνουν, από τους σερί ορισμούς. Άλλοι κινδυνεύουν να ...σκουριάσουν επειδή παίζουν μια στο τόσο και χωρίς να έχουν δώσει δικαιώματα. Με ποια κριτήρια τους χώρισε σε αρεστούς και μη;

Σχόλια