ΕΠΟ: Το σύστημα είναι εδώ - FIFA, UEFA ξέρουν ότι η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη


Και μη χειρότερα. Ξέρουν πολύ καλά την ΕΠΟ η FIFA και η UEFA, καθώς για τέσσερα χρόνια ήταν υπό την επιτροπεία τους και έχουν πολλές σελίδες επιβαρυντικών εκθέσεων από τον Αυστριακό Χούμπελ και τον Τσέχο Φούσεκ οι οποίοι ήταν τοποτηρητές. Μπορεί να μην τα έλεγαν εντός των συνόρων, όμως στους προϊσταμένους τους «στόλιζαν» την ομοσπονδία και απόδειξη αποτελεί ότι τόσο τον Απρίλιο του 2018 όσο και τον Απρίλιο του 2019 οι FIFA, UEFA είχαν απειλήσει με Grexit. Επειδή ο Ζαγοράκης μπορεί να μην τα ξέρει, ας ζητήσει να διαβάσει τις επιστολές της Σαμούρα που είναι η γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

FIFA και UEFA ξέρουν πολύ καλά ότι η ΕΠΟ χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι μια κανονική ομοσπονδία. Οι προτάσεις τους συμπεριλαμβάνονται στην Ολιστική Μελέτη που έχουν συντάξει τα στελέχη τους και οι Ινφαντίνο και Τσέφεριν δεν θέλουν να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για να αλλάξει σελίδα η ΕΠΟ, για αυτό και... χτύπησαν καμπανάκι, ώστε να προχωρήσει η αναδιοργάνωση της ομοσπονδίας στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των FIFA, UEFA, αντίστοιχα, με τον Ζαγοράκη στα μέσα της εβδομάδας.

Λάκοβιτς, Χούμπελ και Φούσεκ έλεγαν ότι η διοίκηση Γραμμένου δεν πέρασε ούτε το 15 % των εισηγήσεων τους για αλλαγές και αναδιοργάνωση, για να μην είναι η ομοσπονδία ο αδύναμος κρίκος του ποδοσφαίρου. Είναι ξεκάθαρο πως δεν τις ήθελε το σύστημα. Αρα, αυτός είναι ο κίνδυνος και για τον Ζαγοράκη και μέχρι τώρα δεν δείχνει διατεθειμένος να πάει κόντρα στα «συνεργεία» που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το σύστημα είναι εδώ. Επίσης, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη. Το έχουν διαπιστώσει και οι εκπρόσωποι των FIFA, UEFA.

 

 

 

Σχόλια