Εκτέθηκε πανηγυρικά η ΕΠΟ που έβαλε... εμπόδια στον Ολυμπιακό με τους αγώνες Κυπέλλου

-Οι αστείες δικαιολογίες περί UEFA για να φορτώσουν με αγώνες Κυπέλλου το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αντί να τον διευκολύνουν επειδή έπαιζε στην Ευρώπη.

 

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Η αλλιώς το ψέμα έχει κοντά πόδια. Διαλέγετε και παίρνετε. Η ΕΠΟ δεν έχανε την ευκαιρία να πλήξει τον Ολυμπιακό, χρησιμοποιώντας ακόμη και το Κύπελλο ως «όχημα» κατά των «ερυθρόλευκων», όταν με «αστείες» δικαιολογίες περί UEFA, «α, δεν μας αφήνει να βάζουμε αγώνες την ίδια μέρα που έχει Champions League, ή Europa League» έλεγαν οι ακατάλληλοι που τους αφήνουν να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, φόρτωναν το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αντί να τον διευκολύνουν επειδή έπαιζε στην Ευρώπη.

Όμως, εκτέθηκαν πανηγυρικώς:

 Την Τετάρτη (28/04) έγινε ο ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 και την Πέμπτη (29/04) έπαιξαν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, τον αγώνα ρεβάνς της ίδιας διοργάνωσης. Επίσης, την ίδια μέρα με το ματς του Ολυμπιακού  έπαιξαν Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 για το Champions League και την ίδια μέρα με τον αγώνα της Τούμπας έπαιξαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρόμα 6-2 και Βιγιαρεάλ-Αρσεναλ 2-1 για την ημιτελική φάση του Europa League.

Από τα παραπάνω βγαίνει ένα συμπέρασμα που είναι το εξής: Η ΕΠΟ έχει το Κύπελλο για να βάζει εμπόδια στον Ολυμπιακό. Ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από βαθμούς στην Ευρώπη, από την Ομοσπονδία χρησιμοποίησαν το Κύπελλο για να βάζουν εμπόδια στην μοναδική ελληνική ομάδα που το εκπροσωπούσε και το εκπροσωπεί εκτός των συνόρων.

Ετσι «φόρτωσαν» το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου. Έβαλαν τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό (03/02) και το πρώτο ματς με τον Αρη (10/02) πριν από τα δυο παιχνίδια με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League, στις 18/02 και 25/02 και σα να μην έφτανε αυτό έβαλαν τη ρεβάνς με τον Αρη (04/03) πριν από τα παιχνίδια με την Αρσεναλ (11/03 και 18/03). Τάχα δεν είχαν κενές ημερομηνίες, επειδή τάχα δεν τους άφηνε η UEFA να βάζουν αγώνες σε μέρες που γινόταν Champions League ή Europa League, όταν σε όλη την Ευρώπη έπαιζαν εγχώρια Κύπελλα. Όμως, την Τετάρτη (28/04) και την Πέμπτη (29/04), με τον Ολυμπιακό αποκλεισμένο από την Ευρώπη, επιτρέπονταν να βάλουν αγώνες σε ημέρες διοργανώσεων της UEFA.

Κάποιος θα πει όταν αυτά γινόταν με Γραμμένο. Όμως, μπορεί να τον διαδέχθηκε ο Ζαγοράκης, το σύστημα παραμένει το ίδιο. Και για να μαθαίνουν, η UEFA δεν θέλει να γίνονται αγώνες της την ίδια ώρα με το Champions League ή το Europa League. Αρα, θα μπορούσαν να ξαλαφρώσουν το πρόγραμμα του Ολυμπιακού για να τον βοηθήσουν στην Ευρώπη...

 

 

Σχόλια