Με... προϋπηρεσία σε Ιαπωνία, Μολδαβία, Σ. Αραβία ο Πολωνός που ορίστηκε Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα


Επιλογή που θυμίζει τον Πολωνό Μαρτσίνιακ, ο οποίος με τα λάθη του στις 6 Αυγούστου 2020, στο ματς με τη Γουλβς στο «Μολινό» μπλόκαρε τον Ολυμπιακό και αποκλείστηκε από τους «8» του περσινού Europa League, έκανε ο Κλάτενμπεργκ για τη ρεβάνς Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αγγλος φέρνει τον συμπατριώτη του Πάβελ Ρατσκόφσκι που ήταν μαζί του, ως τέταρτος ρέφερι στο προαναφερόμενο ματς, εξακολουθεί να μπαίνει ως τέταρτος, ενώ ορίζονταν επιπρόσθετος στα παιχνίδια του Μαρτσίνιακ, όταν οι ορισμοί περιλάμβαναν και ρέφερι πίσω από τις εστίες (σ.σ. πριν το VAR).

Να μην ξεχνάμε ότι ο Μαρτσίνιακ ήρθε και για να σφυρίξει ματς της 25ης Αγωνιστικής της Superleague ΠΑΟΚ-Αρης 2-2 και οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-2 στο 92’, όταν έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι αφού ξεκάθαρα ο Μπουσέ βρήκε τη μπάλα και δεν έκανε κάποια παράβαση σε βάρος του Ινγκασον, ο οποίος έκανε και επιθετικό φάουλ επειδή στηρίζονταν στηρίζεται στον ώμο του Δεληζήση.

Ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι, που έρχεται για το παιχνίδι της Τετάρτης (28/04) Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα είναι διεθνής από το 2013 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Στο βιογραφικό του, πλην των διοργανώσεων της UEFA, περιλαμβάνονται και αγώνες σε άλλες χώρες, όπως στην Ιαπωνία, τη Μολδαβία και τη Σαουδική Αραβία, από όπου τον ξέρει ο Κλάτενμπεργκ ο οποίος είχε περάσει από εκεί σαν αρχιδιαιτητής.

Ο Ρατσκόφσκι είναι 39 ετών και είναι ένας ρέφερι που χρησιμοποιεί η UEFA. Στις 31 Μαρτίου διαιτήτευσε Λιθουανία-Ιταλία 0-2 για την προκριματική φάση του μουντιάλ. Επίσης, στις 11 Μαρτίου σφύριξε Γρανάδα-Μόλντε 2-0 για τους «16» του Europa League ενώ για τους «32» της ίδια διοργάνωσης διαιτήτευσε Ρέϊτζερς-Αντβερπ 5-2. 

Ακόμη, στις 6 Νοεμβρίου 2019 είχε σφυρίξει Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0 για τους ομίλους του Champions League ενώ στις 15/11/19 σφύριξε Αρμενία-Ελλάδα 0-1.

Σχόλια